Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        HTTP/1.0 404 Not Found Cache-Control: no-cache, private Date: Thu, 28 Mar 2024 09:25:56 GMT HABERTÜRK - Sayfa Bulunamadı
        404
        Sayfa Bulunamadı
        5 saniye içinde ana sayfaya yönlendirileceksiniz.
        Beklemek istemiyorsanız tıklayın...
        Haberler Ekonomi Para Peugeot'nun yeni konsept otomobili SR1 - Makro Ekonomi Haberleri

        Peugeot, SR1 ile gelecek modellerinin tasarım eğilimlerini gözler önüne seriyor. Konsept model, karoseri üzerinde yer alan yeni Aslan logosunun simgelediği Peugeot’nun yeni kimlik ve imaj dünyasını temsil ediyor.

        Atletik, dengeli, göz alıcı, özgün ve teknoloji yüklü bir iç mekâna sahip olan bu «dream-car», rüya otomobil, «Roadster Grand Tourisme» temasını yeniden yorumluyor ve güncelliyor.

        HYbrid4 teknolojisi Peugeot SR1’a heykelsi dış görünüşüyle uyumlu mekanik özellikler sunmasını sağlıyor : 230 kW (313 hp) güç, 119 g/km CO2 salım (elektrikli modda 0 emisyon), 4 tekerlekten çekiş ve yönlendirme... Heyecan ve performans arasında ideal sentez oluşturuyor.

        Gelecekten ipuçları veren tasarım çizgileri

        Şıklık, duruluk, dinamizm, güzellik, kontrollü güç,… Bu kavramlar rüya model Peugeot SR1 ile doruğa taşınıyor.

        Daha da fazlası, bu konsept aracın estetik özellikleri Peugeot’nun güçlü tasarım kimliğini yenileyerek Marka’nın gelecekteki ürünlerinde göreceğimiz ana tasarım çizgilerinden ipuçları veriyor.

        Peugeot SR1 ideal boyutlara sahip ve zamana meydan okuyan bir araç. Efsane GT’lerin köklü geleneğini yeniden gün yüzüne çıkarıyor: Geniş bir motor kaputu, kaslı çamurluklar ve çok alçak bir ağırlık merkezi.

        Karoserinin tasarım biçimi yeni dengeler üretiyor: Profilli kaput, oyuk kasa yanları, işlenmiş arka yüz… Birbirine bağlı stil çizgileri kaput hareketinin uzantısında elmas gibi işlenmiş ön cam ile yan camlara kadar uzanıyor.

        Çok sayıda yenilikçi detay gövdenin bütünü ile uyumlu bir biçimde birleşiyor: Özgün çizimli farlar, hava girişleri, özel tasarımlı dış dikiz aynaları… Tüm bu unsurlar aracın karbon kaportası ile bütünleşiyor. Buna paralel olarak,full leds farların iç fonksiyonları, radyatör ızgarası çevre çizgisi gibi bazı unsurlar sanki havada asılıymış gibi gövdeden ayrılıyor.

        Hard top bu ahenkli ve teknik tasarımın hareketlerini takip ediyor: Su sporları dünyasından esinlenerek geliştirilen preforme örtü teknolojisini kullanıyor. Bu şekilde karoseri ile kaynaşıyor ve araca coupe görüntüsü veriyor. Hard top olsun ya da olmasın SR1 etrafına aynı görsel büyüyü yayıyor.

        Öte yandan, SR1 Peugeot’nun yeni Aslan logosunu taşıyor. Yeniden tasarlanan ve işlenen aslanlı logo aracın genel tasarımıyla mükemmel uyum gösteriyor.

        Konsept model Peugeot SR1 sanki yekpare bir kütleden yontulmuş gibi, tek parça, güvenli ve dinamik bir araç olarak dikkat çekiyor. Kontrastlar ön planda: Duruluk ve tekniklik, doğallık ve yüksek teknoloji, anlamlılık ve yalınlık… Kısaca baştan çıkarıcı bir araç olmak için gereken her şeye sahip!

        Modern ve özgün «2+1» iç mekân

        İç mekânda da kontrastlar dikkat çekiyor. Sürücü koltuğu ve çevresindeki kumandaların tamamı sürücüye eksiksiz bir keyif vermek, iç mekân yolcuların tamamına da maksimum çok yönlülük ile yeni hisler yaşatmak üzere tasarlandı.

        Araç üç kişiye ulaşım olanağı sunuyor: Üçüncü koltuk iki ön koltuğun arasında arkada yer alıyor. Bu koltuğa erişim öne doğru kayabilen orta konsol ile kolaylaştırılıyor.

        İç ambiyans farklı renk ve malzemeler ile göze çarpıyor; iç tasarımda «retro » referanslar ultra teknoloji ile boy ölçüşüyor. Böylece, sıcak, çekici, tarih yüklü, eskimiş görünümlü deri ve farklı türlerden damarlı ahşap kaplamalar gibi gerçek ve doğal malzemeler, ham nikel veya parlak krom gibi high tech elemanlarla bir arada bulunuyor.

        Torpido panelinin yapısı, pürüzsüz çizgileriyle, direksiyon sütunu veya bazı kumandalar gibi mekanik organların görülmesine izin veriyor. Aynı şekilde, iki kristal gösterge şeklinde tasarlanan tüketim ve menzil göstergelerinde olduğu gibi, gösterge tablosunda bir arada yer alan analog ve dijital kadranlar sürücüye aktarılan her veriyi ön plana çıkarıyorlar.

        Bell&Ross® ile ortaklaşa tasarlanan özel tasarımlı bir saat de bir diğer teknolojik yeniliği oluşturuyor. Alüminyum kadranlı bu saat torpido paneli üzerinde özel bir bölümde yerini alıyor.

        Dolayısıyla, hissedilen kalitede eşsiz bir mükemmelliği ve inceliği sağlamak için, her aksam, her ayrıntı, gerek çizim, gerekse üretim aşamalarında son derece yüksek bir özen ve dikkatle ele alındı.

        Yüksek teknoloji hareketin hizmetinde

        SR1 konsept modeli teknik özellikleriyle de benzersiz karışımlar elde edilmesini sağlıyor. Örneğin, 2011’den itibaren 3008’de seri uygulanacak olan HYbrid4 teknolojisini içeriyor. SR1’de, önde 160 kW (218 hp) güç üreten benzinli 1.6 l THP motor, arkada konumlandırılan 70 kW (95 hp) gücündeki bir elektrikli motor ile birleşiyor. Bu motor salt elektrikli çekişte ZEV (Otomobilde Sıfır Emisyon) modu sağlıyor; aracın karma parkurda tüketimi ise 4,9 l/100 km’yi aşmıyor (119 g/km CO2.)

        Her iki motor eşzamanlı olarak çalıştığında, SR1 potansiyel olarak maksimum 230 kW (313 hp) güç geliştiriyor ve aynı zamanda 4 tekerlekten çekiş özelliğinden yararlanıyor.

        Ürün gamının farklı modellerinde kullanılacak olan HYbrid4 teknolojisi ile SR1 konsepti sürüş keyfi ile çevreye saygının bağdaştırılabileceğini kanıtlıyor.

        Mekanik organları ve yürüyen aksamı taşıyan boru tipi bir şasi ile otoportöz (kendi kendini taşıyan) gövdeden oluşan rijit ve hafifletilmiş yapı aracın dinamik performansını arttırıyor.

        Bu sıra dışı konsepte yakışır sürüş özellikleri sunmak için günümüzün en ileri teknolojilerinden yararlanılarak geliştirilmiş olan süspansiyon önde ve arkada takviyeli aks pimli çift üçgen salıncaktan oluşuyor. Daha hassas bir sürüş için, SR1 4 tekerlekten yönlendirme ile yenilikçi yüzünü bir kez daha gösteriyor. Arka tekerleklerin yönlenme açısı hıza bağlı olara değişiyor, arka salıncaklar hizasında yer alan motorize rotlar araca her koşulda çok yüksek bir çeviklik kazandırıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ