Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para MEMURLARA ZAMLI MAAŞ GÜNDEMDE - Makro Ekonomi Haberleri

        Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in başkanlık edeceği Başbakanlık Merkez Bina'daki toplantı saat 10.00'da başlayacak.

        Toplantıya, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, yetkili sendikaların genel başkanları ile Kamu İşveren Kurulu üyeleri katılacak.

        Toplantıda, Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Enerji-Sen, Türk Tarım Orman-Sen, Türk Ulaşım-Sen, Türk İmar-Sen ve Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen yöneticileri hizmet kollarına ilişkin sunum yapacak.

        Toplu görüşmelerin birinci turu sonunda, konfederasyonların taleplerini değerlendirmek amacıyla 'mali ve sosyal haklarla' ilgili olarak kurulan komisyonun çalışmasını tamamlanması ve raporunu sunması durumunda, memur maaşlarına yapılacak zamların da toplantıda gündeme geleceği belirtiliyor.

        Süreç nasıl işliyor?

        Yasaya göre, 15 Ağustos'ta başlayan ve 15 gün içinde sonuçlanması gereken toplu görüşmelerde anlaşmaya varılması durumunda mutabakat metni imzalanarak Bakanlar Kurulu'na sunulacak.

        Anlaşmazlık durumunda ise uyuşmazlık tutanağı tutulacak ve Yüksek Hakem Kurulu Başkanı ve dört öğretim görevlisinden oluşan Uzlaştırma Kurulu devreye girecek.

        Kurulun beş gün içinde vereceği karara tarafların katılması durumunda, sonuç mutabakat metni olarak Bakanlar Kurulu'na sunulacak. Uzlaştırma Kurulu kararına tarafların katılmaması durumunda ise anlaşma ve anlaşmazlık konularının tümü Bakanlar Kurulu'na gönderilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ