Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Enflasyon Ağustos’ta yükselir - Makro Ekonomi Haberleri

        Yılın ilk yarısındaki faiz dışı bütçe harcamalarının 2006’nın aynı dönemine göre yüzde 25.7 arttığına dikkat çeken kurul, kamu harcamalarının enflasyondaki düşüşü yavaşlatıcı etkisine işaret etti.

        Yıl sonu bütçe hedefleri esas alındığında, yılın ikinci yarısında faiz dışı kamu harcamalarında yavaşlama beklentisi dile getirilirken, kamu harcamalarının büyümeye katkısının azalacağı öngörüldü. Bütçe hedeflerine ulaşılabilmesi için gündeme gelebilecek tedbirlerin ise vergi ayarlamalarından çok harcama kısıcı nitelikte olması önerildi. 2008 yılı gelirler politikasının da orta vadeli hedeflere uyumlu olarak yürütülmesi istenirken, bunun enflasyondaki düşüş sürecinin devamlılığı açısından kritik önem taşıdığı vurgulandı.

        GIDA FİYATLARI TÜFE İÇİN RİSK

        Enflasyonun ana eğiliminin önümüzdeki dönemde de düşüş yönünde olacağını öngören kurul, bazı risklere de dikkat çekti. Bu çerçevede meyve ve sebze fiyatlarındaki dalgalı seyrin yanı sıra buğday üretimindeki kayıpların, tüketici fiyatları için risk oluşturmaya devam ettiği belirtildi.

        Merkez Bankası, Ağustos’ta gıda fiyatları ve yıllık tüketici enflasyonunun geçici olarak yükselebileceğine işaret etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ