Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Ekmeğe su zammı - Makro Ekonomi Haberleri

        Kuraklığın buğday üretiminde neden olduğu azalma, un fiyatlarını yüzde 13 ila 20 arasında artırınca, ekmek zamları için düğmeye basıldı. İlk zam haberi Bursa'dan geldi. Bursa Fırıncılar Odası, 1 Eylül itibarıyla 200 gramlık ekmek fiyatını 35 kuruştan 40 kuruşa çıkardı.

        İTHALAT ÇAĞRISI Başkent Ankara'da ise Ramazan öncesinde yürürlüğe girmek üzere yüzde 20'lik zam kararı alındı. Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Orhan Yararlı, 25 kuruşa satılan 150 gram ekmeğin fiyatını 30 kuruşa, 50 kuruşa satılan 300 gram ekmeğin fiyatını ise 60 kuruşa yükselteceklerini söyledi.

        Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı da, 1.5 ay önce kilosu 34 YTL olan un fiyatının 37-38 YTL'ye çıktığını söyledi. Federasyon olarak un fiyatının ekmeğe yansımaması için çalıştıklarını ve bunun için Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) buğday ithalatı yapmasını talep ettiklerini ifade eden Balcı, federasyona bağlı fırıncı odalarından zam kararı alınması için baskı geldiğini vurguladı.

        Balcı, "Un fiyatları ekmeğe yansırsa yüzde 10-15 zam kaçınılmaz olur" dedi. İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer ise, zam kararını şu anda değerlendirdiklerini, un fiyatlarının düşmemesi durumunda Ramazan ayı öncesinde zammın kaçınılmaz olacağını söyledi. Özer, "Yeni hükümet buğday ithalatı için TMO'ya talimat vermeli" diye konuştu. Takvim

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ