Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Çınar yeşillendi - Makro Ekonomi Haberleri

        ŞEHİR İÇİNDE RESORT OTEL

        Ercan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ercan, gecikmeli bir yenileme olduğunu belirterek ‘Odaların camına çerçevesine, duvarından geçen kablosuna, tesisatına kadar, ana betornarme hariç binanın herşeyi değişti’ dedi. Murat Ercan, Çınar Hotel’i ‘şehir içinde resort otel’ olarak tanımladı. Ercan, önümüzdeki dönemde şartların oluşması durumunda yeni otel projesinin de gündeme gelebileceğini ifade etti.

        MAN’ı hediye ettik

        ERCAN Grup, Ankara’daki fabrikasında otobüs üretimi yapan Alman kökenli MAN’ın eski ortağıydı. 1966 yılında Alman Man ile MAN Kamyon ve Otobüs Sanayi A.Ş.’nin (MANAŞ) temellerini atan Ercan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ercan’dan eski ortağına sert bir eleştiri geldi. Ercan, söz konusu fabrikanın ‘resmen MAN’a hediye edildiğini’ öne sürdü. ‘MAN bizi senelerce sömürmüş’ diyerek eski ortağı eleştiren Ercan’ın eleştirilerinden dönemin İş Bankası Genel Müdürü Ünal Korukçu da nasibini aldı. Ercan, geçmişe dönük bir hayli sert bir yorum yaparak ‘O zamanın şartlarında 250 milyon marklık yatırım yapılmış. Adamlara fabrikayı alenen hediye attık. O dönemde İş Bankası yüzde 59.1 hisseyi 38 milyon marka MAN’a verdi. Madem 38 milyon marka vereceksin, niye yüzde 165 faiz uyguladın? MAN, faiziyle battığımız fabrikayı bedava aldı. O dönem aldığımız hiçbir kredinin altında bir tek kuruş garantileri yoktu. Bütün kredilerin altında bizim imzamız vardı. Yüzde 38’i MAN’ındı. Aynen kaldı. Sonra tamamını aldılar’ dedi. Ercan, bir sitemini daha dile getirerek ‘40’ıncı kuruluş yıldönümünü kutladılar, bir telefon açıp davet etmediler’ dedi.

        13 bin kişi çalışıyordu

        ERCAN Holding, 1980’lerde Türkiye’nin en önemli yatırımcı holdingleri arasındaydı... Holding, 1966’da Alman MAN ile MAN Kamyon ve Otobüs Sanayi A.Ş.’yi, (MANAŞ) kurdu. 1980’lerin başında 250 milyon marklık yatırımla Ankara’da kamyon ve otobüs üretimine dönük yatırım yapıldı. Otomotivdeki cirosu 400 milyon doları bulan holding, 80’lerin sonunda yüksek faiz ve enflasyon politikalarının kurbanı oldu. 39 şirketi ve 13 bin çalışanı olan bir grup olmasına rağmen, iflasını istedi. Fabrikadaki Ercan Holding hisseleri de MAN’a devredildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ