Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para İsrail ürünlerine boykot çağrısı! - Makro Ekonomi Haberleri

        Kaya, yaptığı açıklamada, uluslararası sularda gerçekleştirilen saldırının ''İsrail'in katil ruhunu ortaya koyduğunu'' belirtti. Yaşanan olayın İsrail'in gerçek niyetini ortaya koyduğunu ve ''terör devleti olduğunu gösterdiğini'' belirten Kaya, şunları kaydetti:

        ''Gemilerde insani yardım gayesi taşıyan, çeşitli inançlardan ve milletlerden insanların var olmasına rağmen İsrail, haydutluk yaparak uluslararası hukuk kurallarını çiğnemiş ve savaş suçu işlemiştir.

        İsrail, kurulduğu yıldan itibaren bölgede terör örgütü gibi çalışmış, son 27 Aralık 2009'da Gazze'ye saldırarak aralarında çocuk ve yaşlıların da bulunduğu 1500 kişinin canına kıymıştır.

        Tüketiciler Birliği, saldırı sürecinde 'cephane bizden değil' çağrısı ile devlet terörüne destek veren İsrail, ABD ve İngiliz menşeli mallara karşı sürekli boykot çağrısı yapmış, İsrail terörünün devam edebileceğini belirtmiştir.

        Yardım konvoyuna yapılan haydutça saldırı, boykot çalışmamızın önemini bir kez daha göstermiştir. Tüketiciler 'Cephane Bizden Değil' kampanyası ile terör devleti İsrail'e en ağır cevabı verecektir.

        Türkiye tüketicileri olarak, tüketimden gelen gücümüzü sonuna kadar kullanmalı, hiçbir yaptırımın gösteremeyeceği başarıyı, tüketiciler olarak ekonomik yaptırım yolu ile sağlamalıyız. Kampanyamıza bütün tüketicileri davet ediyor, bunu şuurlu tüketicilerin asli görevlerinden biri olarak addediyoruz.

        Filistin'e yapılan yardımlara engel olunması, acı bir insanlık ayıbıdır. Uluslararası örgütler ve dünya devletleri İsrail'e karşı ortak hareket ederek, insanlığın yaşamasını sağlamalıdır. İsrail, saldırgan tavrına son verip, yardım konvoylarına geçit vermelidir. Aksi takdirde, her türlü yoğun ve kitlesel eylem kaçınılmaz olacaktır.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ