Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Harçlığı yetmedi, daha da fazla istiyor! - Makro Ekonomi Haberleri

        Buckingham Sarayı'nın, koalisyon hükümetiyle Kraliçe'nin parlamento tarafından ödenen yıllık kraliyet bütçesine zam yapması için görüşmeler yaptığı ortaya çıktı. Halen yıllık 7.9 milyon sterlini bulan kraliyet bütçesine son 20 yılda herhangi bir artış yapılmadığını vurgulayan kraliyet yetkilileri, Başbakan David Cameron'ı zam için ikna etmeye çalışıyor.

        Kraliçe'nin hazinesinden sorumlu yetkilisi Sir Alan Reid'in, geçtiğimiz haftalarda üst düzey hükümet görevlileriyle konuyu görüştüğü kaydedildi.

        Telegraph gazetesinin haberine göre Kraliçe ve kraliyet ailesinin kamu hizmetleri ve kişisel harcamaları için yılda yaklaşık 7 milyon sterlin harcandığı vurgulanıyor. Bütçede ortaya çıkan açıklar, bugüne kadar acil durum rezervinden kapatılıyordu, ancak son 10 yılda 35 milyon sterlinden 14 milyon sterline kadar gerileyen bu kaynağın da 2012 yılında tamamen biteceği öngörülüyor.

        Muhafazakar kesim, Kraliçe'nin ülkeye her yıl çok sayıda turistin gelmesini sağladığını, bu nedenle de bütçesine zam yapılması gerektiğini öne sürüyor, ancak geçen hafta kamu harcamalarında 6 milyar sterlinlik kesintiye giden Cameron yönetiminin, artışa sıcak bakmadığı söyleniyor.

        20 YILDIR ARTIŞ YOK

        Kraliçe'nin yıllık bütçesine son olarak Başbakan John Major döneminde zam yapılmıştı. Son 20 yılda kraliyet bütçesinin enflasyon artışından olumsuz etkilendiği belirtiliyor.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ