Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Kaymakam Düve Hediye Etti - Makro Ekonomi Haberleri

        Amasya Suluova Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan ve ilçeye bağlı 13 köyde 24 aileye beşer baş olmak üzere 120 gebe düve dağıtımı yapıldı.

        Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirilen 'Her Aileye 5 Adet Süt İneği Projesi' kapsamında yapılan gebe düve dağıtım töreninde konuşan Suluova Kaymakamı O. Aslan Canbaba; projenin besicilik konusunda Türkiye'nin önemli merkezlerinden Suluova'da süt sığırcılığına ve besiciliğin hammaddesi dana üretimine katkı sağlayacağını vurguladı.

        Canbaba, dağıtılan üç aylık gebe düvelerin bedelleri üç yıl ödemesiz, üç yıldan sonra sekiz yıl içerisinde faizsiz olarak geri ödemeli. Bu hayvanların her biri KDV ve bir yıllık sigorta bedeli yüklenici firmaya ait olmak üzere yapılan ihalede 5 bin 30 TL ye geldi. Bu hayvanlar uzman ekiplerimizce Adana, Osmaniye, Mersin ve Hatay illerinden Suluova'nın iklim şartlarına uyum sağlayabilecek Holstein ırkı hayvanlar. Ben bu hayvanları alan ailelerin, hayvanlara en iyi bir şekilde bakacaklarına inanıyorum diye konuştu.

        AK Parti Amasya Milletvekili Akif Gülle ise yaptığı konuşmada; projenin, hak sahipleri tarafından çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Gülle, şunları ifade etti: Hak sahipleri hayvanlarına iyi bakarak bu işi geliştirmeli ve hayvanları çoğaltmalı. Aynı zamanda yaşam düzeylerini yükseltmeleri ve gelirlerini artırmaları gerekmektedir. Aksi halde bu hayvanları satarak başka amaçlı kullanır ve dikkat etmezlerse çok sıkıntılar çekebilirler.

        Süt ineği dağıtım törenine AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, Amasya Vali Vekili İsmail Akman, Suluova Garnizon Komutanı Savaş Cingöz, AK Parti Amasya İl Başkanı Mustafa Çifçi, AK Parti Suluova İlçe Başkanı Bekir Gümüş, Amasya İl Tarım Müdür Vekili Hayrullah Gültekin, Suluova İlçe Tarım Müdür Vekili M.Emin Aydın, Suluova Milli Eğitim Müdürü Fatih Üçok ve vatandaşlar katıldı.

        Gebe düve dağıtımı yapılan ailelere, daha önce Suluova Halk Eğitimi Müdürlüğü tarafından, yoğunlaştırılmış olarak toplam 30 saat ve 6 gün süren süt inekçiliği kursu düzenlenmiş ve belgeleri verilmişti.

        Cihan

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ