Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Sigaraya zam gelecek mi? - Makro Ekonomi Haberleri

        Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tütün ürünlerinde vergi artışı planlamadıklarını açıkladı.

        Maliye Bakanı, önümüzdeki dönemde sigara ile ilgili bir vergi düzenlemesi yapılıp yapılmayacağı sorusunu da şöyle yanıtladı:

        ''Son 1,5-2 yıldır tütün ürünlerine ciddi anlamda vergi artışı getirdik. Kapalı alanlarda sigarayı yasakladık. Cumhuriyet tarihinin en ciddi reformlarından birisi de kapalı alanlardaki sigara yasağıdır. Çok hayırlı bir durum. Bu çok etkili oldu. Bunu rakamlarda da görüyoruz. Bizim için burada gelir ön planda değil. Son 1-2 yıldır yapılan düzenlemelerin hazmedilmesi gerektiğini düşünüyorum. İleriki yıllarda sigara yasağında tedbirlerin etkili olmadığını düşünürsek, tekrar bakarız. Kayıp, kaçak boyutuyla da hakikaten ilgili bütün birimlerle koordineli şekilde çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz.

        Biz, 2011 yılı için çok rahat bir bütçe yaptık. Tedbir ihtiyacımız yok. Son birkaç yıldır nispeten en rahat yaptığımız bütçelerden bir tanesi. Türkiye ekonomisi, dünya ile ayrışıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı, Maliye Bakanlığı olarak yaptığımız etkin çalışmalar, aldığımız tedbirler iyi sonuç vermeye başladı. Birkaç konuda tedbire ihtiyacımız vardı. O adımları da attık. Sigara olsun, trafik cezaları, alkollü içkiler olsun, bize hiç gelir gelmese de, önemli olan insanlarımız sağlıklı yaşasın.''

        Bu dönemde yeni bir vergi, yeni bir bir vergi artışı ya da vergi indiriminin gündemlerinde bulunmadığını da yineledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ