Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Tatil için erken rezervasyon yaptırın - Makro Ekonomi Haberleri

        ETS Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, son bir kaç yıldır otellerde yer daraldıkça fiyatların arttığını belirterek, "Erken rezervasyon yaptıranlar hem yüzde 30 indirimli almış hem de yer doldukça artan fiyat artışlarından etkilenmemiş olacaklar" dedi.

        ETS Group Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de erken rezervasyonların ilk kez Etstur tarafından 6 yıl önce başlatıldığını söyledi. İlk erken rezervasyon uygulamasında yaz sezonunun yüzde 10'unu sattıklarını, bu oranın geçen yıl yüzde 35'lere çıktığını belirten Ersoy, bu yıl da yaz sezonunun yüzde 45'ini erken rezervasyonla satmayı beklediklerini bildirdi.

        Erken rezervasyonda dünya ortalamasının da yüzde 65 olduğunu ifade eden Ersoy, Türkiye'de erken rezervasyon talebinin her yıl artarak devam ettiğini, yerli turistte tatilini erken programlama alışkanlığının giderek oluştuğunu bildirdi.

        Bu yıl erken rezervasyona bir ay erken başladıklarını vurgulayan Ersoy, "Aslında biz geç bile başlıyoruz. Avrupa ülkelerinde Kasım-Aralık gibi başlıyor. Biz, bu sene Türkiye'de Marta çektik. Hedefimiz her yıl gerçekçi bir biçimde daha erkene çekmek" dedi.

        OTEL FİYATLARI BORSA GİBİ...

        Erken rezervasyonun avantajlarından bahseden Ersoy, uygulamanın üç kademede gerçekleştirildiğini, en yüksek indirim oranının bu dönem sunulduğunu anlattı.

        Ersoy, şöyle devam etti:"En büyük avantaj, fiyat avantajı. Bugün başlayan kampanya, yazdaki sezon fiyatına göre yüzde 30'a varan indirimler sunuyor. Birinci derecede avantaj bu.

        İkinci avantaj, tüm dünyada, son bir kaç yıldır oteller, uçaklardaki gibi dalgalanmalı fiyat uyguluyorlar. Yani, yer daraldıkça fiyat artıyor. Böylece, erken rezervasyon yaptıranlar hem başlangıç fiyatını yüzde 30 indirimli almış hem de yer doldukça artan fiyat artışlarından etkilenmemiş olacaklar. Böylece aslında avantajları yüzde 30'lardan daha üste çıkacak.

        Yani, tatilini erkenden planlayan misafirlerimiz, hem yüksek orandaki indirimlerden yararlanacak, hem fiyat artışlarından etkilenmeyecek, hem de güzel ülkemizin dünya standartlarındaki tesislerinde en iyi yerlere, önceden ship olma fırsatını yakalayabilecekler."

        RUS TURİST PATLAMASI...

        Tatil kararının son dakika verildiği Rusya'da da bu yıl tur operatörlerinin ilk kez erken rezervasyona başladığını belirten Ersoy, bu sezonda Rusya'dan gelen turist sayısında "ciddi patlama" olmasının beklendiğini söyledi.

        Rusya'nın geçen yazdan itibaren vatandaşlarına ilave pasaport dağıtmaya başladığını hatırlatan Ersoy, "Rus hükümeti, 5 milyon civarında pasaport dağıttı ve hiç ara vermeksizin devam ediyor. Bu da Rusya'da, dünya genelinde tatil paketlerini ciddi oranda arttırıyor. Rusların birinci derecede tatil destinasyonu olan Türkiye'de de ciddi derecede artışlar olacaktır. Şu anda satışlardan da bu görülüyor" diye konuştu.

        ETS Group Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy, Avrupa pazarında da yüzde 15 oranında artış olduğunu belirterek, Türk vatandaşlarına, istediği otelde, uygun fiyata yer bulabilmeleri için erken rezervasyon satışlarını değerlendirmelerini önerdi.

        "TURİZM İYİ GEÇECEK"

        Türk turizminin bu yıl da iyi geçmesini beklediklerini ifade eden Ersoy, "Çok radikal bir olay olmazsa turist sayısında artış bekliyoruz. Bu yıl grup olarak da yolcu sayılarında yüzde 11'e varan artış olacağını öngörüyoruz" dedi.

        Bir ay sürecek erken rezervasyon döneminde, tatilcilere tek ödemede yüzde 30, 6 taksitte yüzde 25, 12 taksitte de yüzde 20 oranlarında indirimler sunulacağı belirtildi. Bazı tesislerde çocuklu aileler için, iki ebeveyn eşliğinde, 14 yaşa kadar ücretsiz çocuk indirimlerinin uygulandığı bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ