Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Fransa'dan bir kötü haber daha! - Makro Ekonomi Haberleri

        Fransa Ulusal İstatistik Ofisi'nin (Insee) açıkladığı verilere göre, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,9 büyüyen gayri safi yurt içi hasıladaki (GSYH) artış oranı ikinci çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 0'da kaldı.

        Fransa Merkez Bankası geçtiğimiz pazartesi günü açıkladığı tahminlerinde, Nisan-Haziran dönemini kapsayan yılın ikinci çeyreği için ekonominin yüzde 0,2 oranında büyüyeceğini öngörüyordu.

        Söz konusu dönem için yüzde 0,3 büyüme tahmininde bulunan ekonomistler, Insee'nin verilerinin ülkedeki ekonomik faaliyetlerde belirgin bir yavaşlama olduğunu gösterdiğini belirtiyor.

        Hanehalkı tüketim harcamaları yılın ikinci çeyreğinde çeyrek bazda yüzde 0,7, imalat sanayi üretimi yüzde 0,6 ve ithalat yüzde 0,9 oranında azalırken, ihracat yüzde 0 düzeyinde kaldı.

        FRANSA MALİYE BAKANI BAROIN:

        Fransa Maliye Bakanı Francois Baroin, ekonomik büyümenin ikinci çeyrekte yüzde 0'da kalmasının hayal kırıklığı yarattığını belirtti.

        Baroin RTL radyosuna yaptığı açıklamada, bu yıl yüzde 2, gelecek yıl ise yüzde 2,25 olan ekonomik büyüme hedeflerini koruduklarını belirterek, ekonomik temellerin sağlam olması nedeniyle piyasaların güven duymaları gerektiğini vurguladı.

        Francois Baroin, Fransa'nın bu yıl bütçe açığını Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın (GSYH) yüzde 5,7'sine, gelecek yıl yüzde 4,6'sına, 2013 yılında ise yüzde 3'ü seviyesine çekme hedefine ulaşacağını kaydetti.

        Fransa ve Almanya'nın ilişkilerinin sağlam olduğuna dikkati çeken Baroin, iki ülkenin Avro Bölgesi'nin yönetimini iyileştirmek için çok yakında öneriler sunacağını ifade etti.

        Baroin ayrıca İtalya, İspanya, Fransa ve Belçika'nın aldığı çıplak açığa satış kararını ''olumlu'' buldu.

        Fransız hükümetinin, 24 Ağustos'ta bütçe açığını azaltmak için ek tedbirler açıklaması bekleniyor.

        Fransa Ulusal İstatistik Ofisi'nin (Insee) verilerine göre, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,9 büyüyen GSYH'deki artış oranı ikinci çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 0'da kaldı.

        Fransız ekonomisinin itici gücü hanehalkı tüketim harcamaları ise söz konusu dönemde yüzde 0,7 oranında daraldı.

        Söz konusu dönem için yüzde 0,3 büyüme tahmininde bulunan ekonomistler, Insee'nin verilerinin ülkedeki ekonomik faaliyetlerde belirgin bir yavaşlama olduğunu gösterdiğini belirtiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ