Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para İş dünyasının kriz rehabilitasyonu: Model araçlar! - Makro Ekonomi Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Bu sıralar ekonomi ve piyasalarda yaşanan dalgalanmalar baş döndürücü bir hâl aldı. Her gün yeni bir gelişme, sürekli değişen kurlar, dünyada giderek derinleşen kriz, ihracat pazarlarında her geçen gün yaşanan denge değişimleri yatırımcıların ve işadamlarının da stres katsayısını artırmış durumda.

        Böyle zamanlarda özellikle işadamları için hobiler anlık kaçışlar ve rehabilitasyon görevi görüyor. Kimi işadamı koleksiyon yapıyor, kimi gitar veya benzeri enstrümanlar çalıyor. Kimi arabasıyla dolaşmayı, bazıları ise hız yapmayı seviyor. Fakat son günlerin hızla yükselen trendlerinden en ilginç olanı profesyonel model araba veya uçaklar.

        MUSTAFA KOÇ'LA BAŞLAYAN TREND

        Türkiye'de aslında hobi mağazalarının müdavimleri arasında en ünlü isim Mustafa Koç...

        Bu işin Türkiye'deki öncülerinden biri olarak kabul ediliyor Mustafa Koç. Mustafa Koç'un ardından birçok işadamının da bu yeni hobi alanına ilgi duymaya başladığı ve profesyonel model uçak veya arabalara ciddi paralar ödemeye başladığı biliniyor.

        HAKAN ŞÜKÜR DE OYUNCAK MERAKLISI

        Örneğin Türkiye'de çocuk oyuncakları konusunda lider şirketlerden biri olan Armagan Oyuncak'ın büyüklere hobi oyuncakları için açtığı hobi mağazalarını ziyaret eden iş adamları arasında, Sarar'ın temsilcisi Muhittin Aslantürk, Hakan Şükür, Ümit Karan ve YKM’nin sahiplerinden Saruhan Tan var.

        SARUHAN TAN'A 3 BİN 500 EURO'LUK TEKNE

        Bu isimler arasından Saruhan Tan, model tekne siparişi verdi. Tan'ın aldığı teknenin fiyatı ise yaklaşık olarak 3 bin-3 bin 500 Euro civarında.

        SARAR'IN SAHİBİNE 1800 LİRALIK KUMANDALI JİP

        Sarar mağazalarının temsilcisi Muhittin Aslantürk ise model otomobil meraklısı. Aslantürk, bir arazi jipinin uzaktan kumandalı minyatürüne 1800 TL ödemiş.

        MODEL UÇAKLAR 10 BİN LİRAYI AŞABİLİYOR

        Büyüklere yönelik oyuncak pazarı aslında oldukça ilginç. Mesela bazı model araçların fiyatı 10 bin liralara kadar ulaşabiliyor. Yani belli bir fiyat sınırı yok.

        Çünkü model uçağı boş olarak alıp uçacak vaziyete getirmenin maliyeti 10 bin lirayı bile aşabiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ