Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para "Artık otobanda gitmeyeceğiz, tek şeride girdik" - Makro Ekonomi Haberleri

        Küresel ekonomideki gelişmelerin Türkiye’ye yansımasını “otobandan tek şeritli yola girmek” ifadesiyle niteleyen Başbakan Yardımcısı Babacan, “Artık otobanda gitmeyeceğiz. Tek şeritli yola girdik, yolda tamiratlar da var. Hızımızı ona göre ayarlayacağız. 2012’de küçülmeyeceğiz ama az büyüyeceğiz. Bundan sonraki dönemde illa çok hızlı büyüme diye bir derdimiz beklentimiz amacımız da olamayacak, temel öncelik istikrar” dedi.

        Ankara Sanayi Odası (ASO) yöneticileriyle önceki gün yaptığı görüşmesinde ABD ve Avrupa’da yaşanan ekonomik gelişmelere ilişkin düşüncelerini paylaşan Babacan, Merkez Bankası’nın kriz karşısındaki tutumunu överek, “Merkez’in daha donanımlı olduğunu ve eskiye göre cephanesinin daha iyi olduğunu” söyledi. Teşvik sistemini cari açığı da gözönüne alarak revize edeceklerini belirten Babacan, yeni yatırım teşviklerini 5-6 ay geriye dönük uygulayabileceklerini belirterek, “Yatırımcılarımız yeni teşvik geliyor diye yatırımlarını durdurmasın’’ dedi. Edinilen bilgilere göre hükümet, önümüzdeki dönemde yüksek cari açık için mikro sektörel önlemler almaya hazırlanıyor. Yeni hazırlanan teşvik sisteminde, bölgesel bazda değil sektörel bazda, innovatif (yenilikçi) sektörlere önemli teşvikler getirilecek.

        HALKIMIZ DAHA KAZANMADAN HARCIYOR

        Dün de Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) işardamlarına hitap eden Babacan tüketici kredilerindeki artışa dikkat çekti. Babacan, ''Eskinin üzerine ilave borçtan bahsediyorum tüketici kredilerinde. Halkımız daha kazanmadan harcıyor. İki bin lira maaşı var üç bin lira harcıyor ve borçlanıyor, borç biriktiriyor, buna dikkat etmek lazım'' uyarısında bulundu.

        Aslı Işık-HT EKONOMİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ