Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para 'Kasırga varsa bizi de etkiler' - Makro Ekonomi Haberleri

        Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman’da çeşitli temas ve incelemelerde bulundu. Avrupa’nın bazı ülkelerinde çok ciddi bir borç stoku sorunu yaşandığını kaydeden Şimşek, bu durumun dünya ekonomisi için kırılganlık kaynağı olduğunu vurguladı.

        Dünyada olup biten her şeyin Türkiye’yi de ilgilendirdiğine dikkati çeken Maliye Bakanı Şimşek, “Etrafımızda büyük bir kördüğüm, büyük bir sorun varsa bunun diğer ülkelere olduğu gibi Türkiye’ye de yansımaları olacaktır. Bizim başarımızın ardındaki 2 sihirli kelime güven ve istikrardır” dedi.

        Bu arada Şimşek, Batman Genç İşadamları Derneği'nin verdiği iftar yemeğinde yaptığı konuşmada ise şunları söyledi “Dünyada olup bitenlerle biz etkileşim içindeyiz. Türkiye okyanusta bir ada değildir. Dolayısıyla eğer etrafımızda bir kasırga varsa büyük bir sorun varsa bu sorun bütün dünya ülkelerinin firmalarını, vatandaşlarını etkilediği gibi Türkiye’ye de birtakım yansımaları olacaktır” dedi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Türkiye’nin komşularının kredi notlarının da 4-5 kademe düştüğünü, bu süreçte Türkiye’nin notunun 4 kademe yükseldiğini söyledi.

        GAZETE HABERTURK- HT EKONOMİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ