Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Çinliler bizden arsa istedi! - Makro Ekonomi Haberleri

        İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir metrosunda kullanılacak çekerleri üreten Çin firmasının şehirde yatırım yapmak istediğini söyledi.

        Kocaoğlu, "Yedi senelik başkanlığım döneminde Çin'den aldığım en somut yatırım önerisi." dedi. Zaman Gazetesi'nin haberine göre, Çin gezisinden dönen Kocaoğlu, CSR Zhuzhoue Elektric Locomotive Co.Ltd. isimli şirketin, İzmir'de 120 bin metrekare alanda üretim yapma kararı aldığını kaydetti. Çin'de metro çekerlerinin deneme için raylara indirildiğini ve deneme seferlerine katıldıklarını belirten Kocaoğlu, temasları hakkında şunları söyledi: "İzmir'e ve bölgemize yatırım çekmek için lobi faaliyetlerinde bulunduk ama ilk defa CSR firması yönetim kurulu başkan vekili, fabrika genel müdürü ve diğer yetkilileriyle görüştük. Bu sene bizim konuğumuz olarak gelecekler, davetimize katılacaklar. İzmir'de bir fabrika kurmak istiyorlar. Koşullar uygun olursa, merkezi hükümet desteklerse hızlı bir şekilde, 100-120 bin metrekare alanda faaliyet yapmak istiyorlar. Bu benim yedi senelik belediye başkanlığımda, Çin'den aldığım en somut yatırım önerisi. Böyle bir yatırımı inşallah merkezi hükümetin desteğiyle başarabiliriz."

        Başkan Aziz Kocaoğlu, yapımı devam eden İzmir metrosunun yeni hatlarının vagonları için Çin'de düzenlenen törene katıldı. Zhuzhou'da Çin'in aynı zamanda Avrupa'ya ihraç ettiği ilk metro vagonları olan taşıtları törenle raya indirildi. Türk heyeti de bu törene katıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ