Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Ortak devlet bonoları satılmalı - Makro Ekonomi Haberleri

        Almanya Ekonomi ve Teknoloji Bakanı Philipp Rösler, bazı euro ülkelerindeki borç krizinin aşılabilmesi için ortak devlet bonolarının satılmaması gerektiğini söyledi.

        Bakan Rösler, yarın yayımlanacak Handelsblatt gazetesine yaptığı açıklamada, "Her üye ülkenin kendisinin sorumluluk üstlenmesi gereken bir AB içinde, ortak devlet bonolarını yanlış yol olarak görüyorum" dedi.

        Ortak devlet bonolarının satılmasının, daha yüksek faiz anlamına geleceğine ve vergi ödeyenlere ek yük getireceğine dikkati çeken Rösler, Avrupa'daki her ülkenin, kendine uygun bir "istikrar kültürü" geliştirmesi gerektiğini kaydetti.

        Böyle bir "istikrar kültürünün" geliştirilebilmesi için de ortak devlet bonolarının satışının yanlış olacağını çünkü böyle bir durumda ülkelerin istikrar yaratmak için fazla çaba harcamayacağını ve sonuçta istikrarlı bir politika izlemeyen ülkelerin de ödüllendirilmiş olacağını sözlerine ekledi.

        Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble de "Der Spiegel" dergisine yaptığı açıklamada, AB ülkelerinin kendi ulusal mali politikalarını yürüttüğü sürece ortak bono satışlarının mümkün olmadığını belirterek, uluslararası alanda mali politika konusunda dayanışma sağlanabilmesi için farklı faiz oranlarına ihtiyaç duyulacağını söyledi.

        "Welt am Sonntag" gazetesi, Alman hükümetinin, borç krizi içinde olan bazı euro ülkelerinin kurtarılabilmesi için ortak bono satışı üzerinde düşündüğünü yazmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ