Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Hediyeyi hediye ediyorlar! - Makro Ekonomi Haberleri

        Ekonomik belirsizlik nedeniyle vergi gelirleri düşen ve yaklaşık 322 milyon dolarlık bütçe açığına ulaşan ABD'nin Washington Belediyesi, ilginç tasarruf tedbirleri aldı. Bu kapsamda Washington'a resmi ziyaretler gerçekleştiren yabancı konuk ve heyetlere, daha önce Belediyeye hediye olarak verilen eşyalar hediye ediliyor.

        ÇİNLİ HEYETE VERİLDİ

        2002 ile 2007 yılları arasında Washington Belediye Başkanlığı'nı yürüten Anthony Williams'a bir Türk tarafından hediye edilen yaklaşık 500 parçalık porselen tabak takımı, belediyenin deposunda geçirdiği yılların ardından yabancı konuklara hediye olarak verilmek üzere tekrar gün ışığına çıkarıldı.

        Washington Post Gazetesi’nde yer alan habere göre kemer sıkma önlemlerini uygulamak zorunda kalan Belediye’nin diplomatik heyetlere, yıllar önce kenti ziyaret eden bir Türk tarafından hediye edilip belediye depolarında tutulan porselen tabakları anı olarak verdiği bildirildi. Habere göre son olarak Belediye'yi ziyaret eden Çinli heyete de Türk tabağı hediye edildi.

        HEDİYE EDEN TÜRK'ÜN ADI YOK

        Israrlara rağmen belediye yetkililerinin tabakları hediye eden kişinin adını açıklamadığını yazan Washington Post, 'Cömert Türk' adını verdiği vatandaşın kenti ziyareti sırasında gösterilen ilgiden çok memnun kaldığını ve kendisini 'sıradan bir Türk vatandaşı' olarak tanımlamakla yetindiğini de kaydetti.

        Uzun zamandan beri depodaydı

        Gazetede yer alan habere göre kemer sıkma önlemlerini uygulamak zorunda kalan Belediye son olarak şehri ziyaret eden Çinli heyete de hediye olarak Türk tabağı verdi. Belediye protokol dairesince kenti ziyaret eden diplomatik heyetlere kalem, fincan, takvim gibi hediyelerin verildiğini de belirten gazete, hediye edilecek eşyaların en etkileyicileri arasında kaliteli porselen tabakların bulunduğunu da yazdı. Konuyla ilgili açıklama yapan Washington'ın Belediye Başkanlığı Sözcüsü Doxie McCoy’un sözlerine yer verilen gazetede “Çok uzun zamandır bu porselen tabakları kullanan yoktu. Eğer bu imkânımız olsaydı, şimdiye kadar ciddi anlamda gelir elde edebilirdik“ ifadelerine yer verildi.

        GAZETE HABERTURK- HT EKONOMİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ