Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bakan Çelik terörün maliyetini açıkladı - Makro Ekonomi Haberleri

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, teröre giden paranın 400 milyar doları bulduğunu belirterek, ''Bu beladan mutlak surette kurtulmamız gerekiyor'' dedi.

        Bakan Çelik, Şanlıurfa'daki temasları çerçevesinde, gittiği Birecik ilçesinde Meydan Mahallesi'ndeki bir çay bahçesinde vatandaşlarla bayramlaştı.

        Burada yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarında milletin birliği ve huzuru için canla başla çalıştıklarını, Türkiye'nin gelişmesi için tüm imkanları seferber ettiklerini, kaynakların israf edilmemesi için mücadele ettiklerini anlatan Çelik, artık dünün Türkiye'sinin de olmadığını, onurlu şahsiyetli, sözü dinlenen bir Türkiye olduğunu kaydetti.

        Türkiye'de terörün en önemli sorunlardan biri olduğunu dile getiren Çelik, şöyle devam etti:

        ''Teröre giden para 400 milyar doları buldu. Yazık değil mi? Bu güzel milletin imkanlarının yanlış yolda kullanılması doğru bir hadise midir? Nasıl vatanperverlik, milleti sevmektir. Nasıl Kürt'ü, Türk'ü, Arap'ı sevmektir. Bu nasıl insanı sevmektir. Kaynaklar ne yazık ki yıllardır 30 yıldır, bir hiç uğruna heba olup gidiyor. Ramazan ayını bile dikkate almadan, bayramı, Kadir Gecesi'ni, arifeyi dikkate almadan yaşanan bu hadiseleri, bütün Türkiye'nin düşünmesi gerekiyor. Nedir, ne yapılmak isteniyor. Ne isteniyorsa Allah aşkına söylensin, yolsa yol, su ise su, barajsa baraj, sorun çözmekse sorun çözmek... Onun için bu beladan mutlak surette kurtulmamız gerekiyor. Bunun en iyi ilacı demokratikleşme mi? Evet, Hükümet olarak onun yanındayız. Haklar mı, yeni anayasa mı? Onun yanındayız. Sivilleşme mi? Sivilleşmeden yanayız. Milletin iradesinin baş tacı edilmesi mi? Evet ondan yanayız. Bu derece bir iradeyi ortaya koyan bir iktidar, devlet anlayışı, adeta eski anlayışları çöpe atıp, gerçekten insan onurunu dikkate alan, onların dertleriyle dertlenen bir iktidar olarak hizmetlerimizi sürdürüyoruz.''

        "GÖNÜL BİRLİKTELİĞİNE İHTİYAÇ VAR"

        Seçimden sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görevlendirildiğini anımsatan Bakan Çelik, günümüzde Türkiye'de vatandaşın ilaca ve hastaneye her türlü şartlarda ulaşabildiğini ifade etti.

        Ancak bazı Avrupa ülkelerinde insanların bu hizmetlere her zaman ulaşamadığına değinen Çelik, kendilerinin hükümet olarak bu konuda ellerinden geleni yapıp, imkanları seferber ettiklerini söyledi.

        Bunları yaparken, vatandaştan da bazı şeyler istediklerini aktaran Çelik, şunları kaydetti:

        ''İşte burada ne istiyoruz? Vatandaşımızdan ülkesine, refah düzeyinin yükselmesine dönük ciddi bir birliktelik istiyoruz. Arkadaş bu memleket Kürt'ün, Türk'ün, Arap'ın, hangi tonlarınız varsa, hepinizin oluşturduğu, şanlı-şerefli bayrak, ay-yıldızlı bayraktır. Onu en yücelere yükseltmek boynumuzun borcudur. Yani bir milletin, bir devletin, bir tane bayrağı olur. Bundan rahatsızlık duyan var mı? Yok. O halde bunu düzeltmeye çalışalım. Milletimizin moral değerlerini yükseltmeye çalışalım. Zenginlerimizi artıralım, paylaşılacak pastayı daha da büyütelim. Bunun için gönül birlikteliğine, gönül seferberliğine ihtiyaç var. Kavgaya, çatışmaya değil. Hep birlikte bu coğrafyayı bu bayrağı oluşturduk. Birinci sorunumuz maalesef budur, 30 yıldır bu mesele üzerinde devlet olarak, millet olarak, hükümetler olarak kafa yoruyoruz. Ama bir sona da gelmiş oluyoruz. İnşallah milletimizin sağduyusuyla, bu mesele de haklar konusunda, terör konusunda, milletimizin ince ayar, bir ayrım noktasına geldiği ve feraseti ile bu ayrımı yapacağına, bizim canı gönülden inancımız var. Onun için hepinizin duyarlı olmasını, bu kutsal ayda yaşananları bir kez daha birlikte tefekkür etmenin yararlı olacağına inanıyorum.''

        Bu arada bayramlaşmaya gelen bazı vatandaşlar, çeşitli talep ve şikayetlerini iletti.

        Bakan Çelik, Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı'nın onuruna verdiği akşam yemeğinin ardından ilçeden ayrıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ