Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bu da dondurma kavgası! - Makro Ekonomi Haberleri

        Denizli Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı Abdurrahman Demirdak, sanayi üretimi dondurmaların ''dondurma'' olarak anılmasını doğru bulmadıklarını söyledi.

        Demirdak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı normlarına göre her soğuk tatlının dondurma olmadığına dikkat çekti.

        Dondurmaya dayanıklılığı ve yağ oranını artıran maddeler katıldığı takdirde kimyasalların devreye girdiğine dikkati çeken Demirdak, şunları kaydetti:

        ''Bunun sonucunda sağlığa uygun olmayan bir ürün çıkıyor. Süt, salep, şeker ve doğal meyvelerden üretilen soğuk tatlılara dondurma denir. Paketlenmiş olarak satılan hiçbir madde dondurma değildir. Bunların Buz Krem diye satılması, üzerlerine bu şekilde yazılması ve reklamların da bu şekilde yapılması icap eder.''

        Demirdak, geleneksel dondurmanın lezzetini, modern yöntemler kullanarak tüketicilere sunmaya çalıştıklarını da belirterek, şöyle devam etti:

        ''Biz butik dondurmacısıyız. Doğal badem, ceviz, Antep fıstığı, fındığı dondurma üretiminde kullanıyor, her tür meyvenin de doğalını kullanıyoruz. Çocukluğumuzda aldığımız o tadı şimdi çocuklarımıza tattırmaya çalışıyoruz. Geleneksel butik dondurmacılığının sanayi üretimi dondurmayla rekabet edebilmesi için modern yöntemler kullanıyoruz.

        Çocuklarınız süt içmiyorsa dondurma yedirin, bir top dondurma iki bardak süte eşdeğerdir. Özellikle büyüklerin dikkatini çekmek istiyorum. Dondurmadan çekinmeyin, sağlıklı olmayan şartlarda eriyip tekrar dondurulan maddelerden çekinin.''

        Butik dondurmacılığın ''damak tadına özel üretim'' olduğunu ifade eden Demirdak, ''Bizim yaptığımız dondurma en çok 2-3 günde tüketilmektedir. Fabrikasyon tip dondurmacılıkta ise stoklama söz konusu. Soğuk hava depolarında ürünler tutuluyor. Soğuk zincirde en küçük bir aksama olması ya da soğuk dolaplarda dondurmanın yanında farklı maddeler bulunması sağlık açısından sakıncalara yol açabiliyor'' diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ