Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Kabataş'tan Bursa'ya deniz otobüsü! - Makro Ekonomi Haberleri

        Nisan ayında 861 milyon dolara özelleştirilen İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'nin (İDO) yeni sahipleri, yatırımlara İstanbul Kabataş'tan Bursa Güzelyalı'daki iskeleye 1 saat 45 dakikada yolcu taşıyacak projeyle başlıyor.

        İDOBÜS Projesi'ni yılın başından itibaren hayata geçirmeyi planladıklarını belirten İDO'nun Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Murahhas Üyesi Önder Sezgi, Kabataş'tan deniz otobüsleriyle yolcuları Bursa'ya taşıyacaklarını, Bursa'dan da 2 katlı yüksek kalitede servis sunabilen otobüslerle ilk etapta Bursa ve İzmir'e, daha sonra da başka şehirlere yolcu taşımacılığı yapacaklarını söyledi.

        İstanbul'daki yolcunun internetten veya cep telefonuyla elektronik biletini aldıktan sonra bagajını Kabataş'ta deniz otobüsüne teslim edeceğini, seyahat bitene kadar bagajıyla ilgilenmeyeceğini dile getiren Sezgi, ''Deniz yoluyla daha konforlu bir seyahat sağlayacak bu proje... Ancak en büyük avantajı zaman açısından büyük tasarruf sağlaması. Tasarruf zamanla da sınırlı değil. Parasal olarak da çok rekabetçi, çok iddialı, yolcuların lehine olan düşük fiyatlarla bu projeyi uygulayacağız'' dedi.

        DİNAMİK FİYATLANDIRMA

        Önder Sezgi, 1 Temmuz'da İDO'da hayata geçirilen ''Erken al, ucuz al'' adı verilen dinamik fiyatlandırma uygulamasının Türkiye'de havayolu şirketleri tarafından uygulandığını ve sistemin oturduğunu, bazı karayolu firmaları ve seyahat acentelerinin de bu modeli uyguladığını belirtti.

        Dünyada ise neredeyse bütün hizmet alanlarında bu modelin uygulandığını ifade eden Sezgi, test dönemindeki bazı şikayetler sonunda eksiklikleri gidererek Ağustos ayında bütün hatlara bu modeli yaydıklarını söyledi.

        Özellikle bayram döneminde bazı şikayetlerin olduğunu, kendilerini daha iyi anlatarak bu sorunları aşmaya çalıştıklarını kaydeden Sezgi, ''Dinamik fiyatlandırmanın mantığı uzun dönemde seyahatini planlayabilen ve İDO'nun daha çok sadık müşterisi olan yolcularımıza daha ekonomik fiyatlarla seyahat imkanı sağlamak. Bizim dinamik fiyatlandırmadan toplam hasılatı arttırma gibi bir hedefimiz yok. Bu yolla zam yaptığımız iddiası doğru değil. Toplam hasılatımız sabit hatlardaki artışa paralel. Dinamik fiyatlandırma gerek dış hatlarda, gerekse İDOBÜS Projesi'nde, bundan sonraki dönemde İDO'nun uygulayacağı bir model olacak'' diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ