Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para "Hak ettiğimiz ücreti istiyoruz" - Makro Ekonomi Haberleri

        Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ''Yaptığımız işin karşılığında hak ettiğimiz ücreti istiyoruz. Bunu yapacak olan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen'dir'' dedi.

        Gündoğdu, konfederasyona bağlı sendikaların üyeleriyle Afyonkarahisar Garden Kale Otel'de düzenlenen yemekte bir araya geldi.

        Gündoğdu, burada yaptığı konuşmada, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün darbe dönemine ait bir kutlama olduğunu öne sürerek, evrensel olan 3 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nün kutlanmasını kaydetti.

        ''Şöyle geriye doğru bir baktım ki; 24 Kasım, 1981 yılında darbeci paşa Kenan Paşa'nın öğretmenler günü ilan ettiği ve darbecinin zorunlu hale getirdiği bir gün'' diyen Gündoğdu, şöyle konuştu:

        ''Halbuki 3 Ekim Dünya Öğretmenler Günü, evrensel ve dünyalı olmanın bir günü. Hani bu zamana kadar diyorduk ya 'gömleği giyerken ilk düğmeyi yanlış düğmelerseniz, gerisi de yanlış gider'. O ilk düğmeyi düğmeleyen de darbeci olunca bugünden artık hayır beklemiyoruz. Siyasetçilere 'hamaset yapmayın' diyoruz. Yaptığımız işin karşılığında hak ettiğimiz ücreti istiyoruz. Bunu yapacak olan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen'dir.''

        Teşkilat Yasası'nın Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'i sevindirdiğini iddia eden Gündoğdu, şunları söyledi:

        ''Öğretmenlerin rotasyona tutulmasıyla, öğretmenler Türkiye'nin her yerine dağılacak, öğretmen açığını kapatacak sayın bakan. Biz yetkili sendikayız, bize rağmen bu ülkede hiçbir bakan kavimler göçü yapamaz. Rotasyon yapamaz. Derdiniz mahrumiyet bölgelerinde öğretmen açığını gidermekse, hükümet olarak 10 bin lira verdiğiniz halde doktor gönderemediğiniz ücra yerlerin en ücra köşesine 1000 liralık pozitif ayrımcılık ödeme yapın, öğretmensiz köy bırakmayalım.''

        Konuşmanın ardından toplantı Van'daki depremde yaşamını yitiren öğretmenler için okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan duanın ardından sona erdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ