Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        HTTP/1.0 404 Not Found Cache-Control: no-cache, private Date: Thu, 28 Mar 2024 08:58:47 GMT HABERTÜRK - Sayfa Bulunamadı
        404
        Sayfa Bulunamadı
        5 saniye içinde ana sayfaya yönlendirileceksiniz.
        Beklemek istemiyorsanız tıklayın...
        Haberler Ekonomi Para Türkmenistan'da 3 çocuk yapana lüks daire ve otomobil, Türkmenistan'da görülmemiş çocuk teşviki - Makro Ekonomi Haberleri

        Nüfusun arttırılmasını amaçlayan Türkmenistan yönetimi, 8 çocuk yapan kadını Devlet Üstün Şeref Madalyası ile ödüllendiriyor.

        488 bin kilometrekare yüzölçüme sahip Türkmenistan'da, 6 milyona yaklaşan nüfusu artırmak için devlet imkanları seferber ediliyor.

        Ülke nüfusunun arttırılması için çeşitli tedbirleri devreye sokan Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, son olarak, çıkardığı bir kararname ile sekiz ve daha fazla sayıda çocuk dünyaya getiren kadınları Devlet Üstün Şeref Madalyası ile ödüllendiriyor.

        Kararname gereğince, bir kadın 8 çocuk sahibi olursa, o anneye Devlet Başkanı Berdimuhamedov tarafından Devlet Üstün Şeref Madalyası takdim ediliyor ve oldukça yüksek miktarlarda özel bir ikramiye veriliyor.

        Yine bu anneler akaryakıt, doğalgaz, elektrik, su gibi giderleri ödemiyor, uçak dahil her türlü toplu ulaşım aracından, bütün kamu hizmetlerinden ücretsiz, sınırsız ve kotasız yararlanıyor.

        3 çocuklu ailelere devlet yardımı

        Türkmenistan'da çok çocuklu ailelere yönelik çok çeşitli avantajlar var. Örneğin çocuk sayısı 3 olan aileye, Başkent Aşkabat'ta tamamı beyaz mermer kaplamalı yeni lüks apartmanlardan bir daire ve bir araba veriliyor. Ayrıca bütün aile fertleri kamu hizmetlerinin pek çoğundan ücretsiz olarak yararlandırılıyor.

        Türkmenistan'da ayrıca “Toy Merkezleri” adı verilen, devlet tarafından oldukça görkemli ve lüks düğün salonları inşa ediliyor ve evlenecek çiftler düğünlerini buralarda ücretsiz yapıyor.

        11 çocuklu Meclis Başkanı

        Türkmenistan'da nüfusun arttırılması için alınan tedbirler ve ailelere yönelik teşvikler TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in bu ülkeyi ziyareti sırasında da gündeme geldi.

        Türkmenistan Meclis Başkanı Akca Nurberdiyeva, geçtiğimiz günlerde TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Aşkabat'ta yaptığı görüşmede, ülkesindeki nüfus arttırma politikalarını anlattı.

        TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in “Akca Bacı” diye hitap etiği Akca Nurberdiyeva, kendisinin de 11 çocuğu olduğunu belirterek, Türkmenistan'ın, nüfusun arttırılmasına yönelik politikaları kararlılıkla uyguladığını ve kendisi gibi ülke yöneticilerinin de bu politikalara, özel yaşamları ve hayat tarzlarıyla uyduğunu söyledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ