Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para "Herkes doğduğu yerde doysun" - Makro Ekonomi Haberleri

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, DSİ15.Bölge Müdürlüğü Salonu'nda yeni teşvik sistemine ilişkin toplantıda yaptığı konuşmada, böylesine önemli bir toplantının Şanlıurfa'da yapılmasının önemini vurguladı.

        Hükümetin de bunu gördüğü için Şanlıurfa ve benzeri illerin potansiyelini harekete geçirip, önünü açacak şekilde yeni teşvik paketini ve uygulamalarını hayata geçirdiğini anlatan Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        ''Amacımız herkes doğduğu yerde doysun, doğduğu yerde karnını doyursun. İllerimizin birbirinden farkı yok, her ilimizin ayrı ayrı potansiyelleri var, bu potansiyeller yerinde değerlendirilsin. Urfalı kardeşim kalkıp İzmir'de ekmek arayışına gitmesin tam tersine gitmişse İzmir'deki Urfalı kardeşim, gelsin Şanlıurfa'da yatırımını yapsın veya istihdam olarak gelsin burada çalışsın. Herkesi kendi bölgesinde istihdam etme ve mutlu etme anlayışına da hizmet edecek büyük bir ölçüde bu ve benzer teşvik uygulamaları. Önümüzdeki süreç içerisinde Türkiye'yi daha sağlıklı, çok daha dengeli bir kalkınma hamlesini bu çalışmalarla gerçekleştireceğine inanıyorum. Şanlıurfa'ya yatırım konusunda Bakan olarak emrinizdeyim. Bu güzel topraklara yapılacak olan her yatırımın ülkemizin barışına, dostluğuna, kardeşliğine, kalkınmasına dengeli kalkınmasına büyük katkı sağlayacağı düşüncesindeyim.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ