Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Carrefoursa anlaşması yıl sonunda bitirilebilir - Makro Ekonomi Haberleri

        Carrefoursa hisseleriyle ilgili adımların yıl sonuna kadar netleşmesi bekleniyor. Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, Fransız Carrefour ile beraber ortak olduğu Carrefoursa'da sahip olduğu hisselerle ilgili atılacak adımların yıl sonuna kadar çözüleceği beklentisini koruduklarını söyledi.

        Sabancı Holding, portföyünde yer alan Carrefoursa hisse senetlerine ilişkin stratejik opsiyonların değerlendirilmesi amacıyla bir finansal kuruluşu danışman olarak yetkilendirdiğini 2011 sonunda açıklamıştı. Ayrıca, Carrefour CEO'su Georges Plassat, Ağustos ayında Carrefour'un aktivitelerinin merkezinde yer almayan Türkiye ve Endonezya gibi bazı ülkelerdeki faaliyetlerin gözden geçirilmekte olduğunu söylemişti.

        'SURİYE ENDİŞE VERİCİ'

        Vodafone'un CEO Club toplantısında soruları yanıtlayan Kurtul, "Carrefoursa'da ortaklık konusunun yıl sonuna kadar çözüleceği beklentimizi koruyoruz" dedi. Kurtul, ayrıca 2012'de Sabancı Holding olarak 27 milyar TL üzerinde bir ciro beklediklerini söyleyerek, "2013 yılında cironun daha iyi olmasını bekliyoruz" dedi. Suriye ile ilgili bir soru üzerine ise Kurtul, "Suriye endişe verici bir konu, Türkiye'nin önündeki en büyük risk" diye konuştu. Kurtul ayrıca, "2013'te satın alma yoluyla yeni bir sektöre girebiliriz, bu lojistik veya hizmetler olabilir" dedi.

        REUTERS

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ