Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Kılıçdaroğlu EGD toplantısında konuştu - Makro Ekonomi Haberleri

        HABERTÜRK

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk 10 ekonomi arasında girmek isteyen Türkiye'nin enerji politikasının yetersiz olduğunu savundu. Kamu ihale yasasında çok fazla değişiklik yapıldığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Reel ekonomide temel aktör olan sanayiciler korkudan konuşamıyor" dedi.

        TEŞVİK POLİTİKALARI BİLGİ TOPLUMUNA TAŞIMALI

        Ekonomi Gazeteciler Derneği (EGD) toplantısında ekonomik gelişmeleri değerlendiren Kılıçdaroğlu, özgür tartışma ortamı olmayan bir ülkede ekonominin gelişemeyeceğini söyledi. Teşvik politikalarının Türkiye'yi bilgi toplumuna taşıması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, 4+4+4 sisteminin buna engel olduğunu savundu.

        'BU RESMEN ÇAKILMA'

        Toplantıda konuşan CHP Gerel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "Ekonomide yumuşak iniş yok bu resmen çakılma" dedi. Türkiye'nin borçluluk düzeyinin 2001 yılına geri döndüğünü belirten Öztrak, ithalatın, imalat sanayi üretiminden çok hızlı artığına dikkat çekti.

        Faiz hariç bütçe giderlerinin bütçedeki payının arttığını belirten Öztrak, "Maliye politikasının dengeleme yapacak esnekliği yok. Yumuşak iniş yok, bu resmen çakılma. Cari açığı frenlemek için büyümeden vazgeçmek zorunda kaldık. Enflasyon ve büyümede hedefler tutturulamıyor" diye konuştu. Öztrak, İŞKUR ile TÜİK'in işsiz sayılarının çakışmaya başladığına da dikkat çekti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ