Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Test Sürüşü Yeni Megane GT Line 1.5 EDC Icon modelinin özellikleri - Otomobil Haberleri

        Türkiye’de en fazla otomobil satan markaların başında Renault geliyor. 2005 yılından bu yana Türkiye’de 700 bine yakın otomobil satan Renault, en yakın takipçisi olan Volkwagen’e 255 bin araç fark atmış durumda.

        Renault’nun bu rakamlara ulaşmasındaki en etkili faktör, Türkiye’de tüketicilerin büyük bölümünün ihtiyaçlarına yanıt vermesi. Ancak özellikle “ekonomik” modellerde yakalanan bu başarı markanın “üst” modellerine tam olarak yansımıyor.

        HABERTURK.COM olarak Renault’nun bu yıl mayıs ayında piyasaya sunduğu Yeni Megane GT Line1.5 EDC Icon modelini test ettik. Aracın özelliklerine geçmeden sonra bu modelin Megane’lar içerisinde en donanımlı olanı ve 70.600 TL satış fiyatına sahip olduğunu hatırlatalım.

        Tamamen değişen ön tamponu, yeni far tasarımı, LED gündüz farları Yeni Megane’da ilk göze çarpan yenilikler.

        Dark metal kapı kolları, 17 inç dark metal alüminyum alaşımlı jantlar ve katlanabilir dikiz aynaları yine dış görünümde öne çıkıyor.

        Güvenlik açısından, Anti Blokaj Fren Sistemi (ABS)-Elektronik Denge Programı (ESC)-Elektronik Patinaj Önleme Sistemi (ASR), Acil Fren Destek Sistemi (AFU), sürücü ve yolcu ön yan ve perde hava yastıkları, Yokuşta Kalkış Destek Sistemi, Yeni Megane GT Line’da standart olarak sunulan güvenlik ekipmanları.

        Anahtar yerine geçen Renault Card sistemi ile çalışan araçta sürücü koltuğuna oturduğunuzda dokunmadık ekranlı multimedya ve nevigasyon sistemi dikkat çekiyor.

        Kokpit genişliği açısından söylenecek pek bir şey yok. Araç oldukça geniş bir hacme sahip.

        Elektrikli klimanın kontrol panelinin altında yer alan radyo ve cd çaların kullanımı seyir halindeyken pek kolay değil. Fakat bu handikap direksiyondaki kumandalar yoluyla giderilmeye çalışılmış.

        Gelelim sürüş moduna…

        EDC (Efficient Dual Clutch) ; CVT X-TRONIC vites kutusuna sahip Yeni Megane’da gaza basınca duyulan motor sesi rahatsız ediyor. CVT şanzımanın özelliği her hızda aynı viteste gidiyormuş hissi vermesi. Hızlanmak için gaza fazla basmak yerine en uygun devirde kullanmak bu dezavantajı ortadan kaldırabilir.

        Yeni Megane 1.5 dCi 110 bg EDC motorun karma parkurda 4.2 litre / 100km olan yakıtım tüketimi , şehiriçi trafikte zaman zaman 7-8 litreye kadar çıkabiliyor. Fakat rakiplerine oranla yakıt tüketiminin oldukça düşük olması ve vites geçişlerinde sarsıntı yaşatmaması kullanımı keyifli hale getiriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ