Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Test Sürüşü Mercedes Benz yeni yıldızlarını Cenevre'de tanıttı - Otomobil Haberleri

        BARIŞ ERKAYA/HABERTURK.COM/OTOMATİK viTEST/CENEVRE

        Cenevre Otomobil Fuarı, İsviçre'nin Cenevre şehrindeki Palexpo'da 85.kez otomobilseverlere kapısını açtı.

        Fuarın ilk gününde erken saatlerde açılış, Alman otomotiv devi Mercedes Benz tarafından yapıldı.

        Mercedes, Maybach S600, G500 dört çarpı dört kare (4X4²), AMG GT3, V-Plug-In Hybrid veGLE 450 AMG Coupe modelleriyle Cenevre'de boy gösterdi.

        SABAHIN 8'İNDE V8 AMG MOTOR SESİ

        Mercedes basın toplantısının kuşkusuz en büyük sürprizlerinden biri, sahneye sabahın 8'inde gazlama gürültüsüyle çıkan AMG GT3 idi.

        Gücünü6.3 Litre V8 AMGmotordan alan model,AMG GTmodelinin genişletilmiş kasası ve daha özel bir iç tasarıma sahip.

        Kısa bir şaşkınlığa yol açan bu sesin ardından sahne alan AMG GT3 aslında Cenevre'nin bu yıl performans otomobillerinin şovuna sahne olacağını da bağıra çağıra söylüyor gibiydi...

        Gerçekten de Palexpo' un tam anlamıyla her bir köşesinde bir performans otomobili boy gösteriyordu.

        ULTRA LÜKSTE BÜYÜK DÖNÜŞ!

        Genel itibariyle kitlesel satışa odaklı otomobillerin zayıf kaldığı bu yılki Cenevre Motor Şov'un patlama yapan bir diğer segmenti ise ultra lüks segmentti.

        Daimler CEO'su Dieter Zetsche lüks segmentteki güçlü momentumun halen devam ettiğine dikkat çekiyordu.

        Mercedes de zaten bu segmentte Maybach S600 ve Maybach S600 Pullman modelleriyle segmente ses getirecek bir geri dönüş yaptı.

        Aslında Maybach ismi Mercedes markasının tutkunlarına çok da yabancı bir isim değil. 1997 yılında Tokyo fuarında henüz üretime geçmemiş bir model olarak lanse edilmişti ilk Maybach. 2002'de seri üretime geçti ve 57 ve 62 modelleri ile pazara girdi. 2005'te ise 57S ve 62S onlara katıldı ve 2009'da Landaulet nostaljik bir modadan evrilerek piyasaya çıkarıldı.

        Fakat 2013'teMercedes-Benz çatısı altında üretimden kaldırıldığı açıklandı. Ve 2015'tebu defa özellikle limuzin versiyon bir Maybach S600 Pullman modeliyle podyuma dönüşü Palexpo'da büyük yaygara kopardı diyebiliriz. Yandan bakınca sanki klasik bir S serisi çizgileri taşısa da içeride ve diğer teknik detaylarda Mercedes lüks çıtayı oldukça yukarıya koymuş görünüyor sektör açısından. Lüksü kendi başına tatmak isteyenler için S600 baz modeli koyan Mercedes, şoförlü kullanım için ise Pullman'ı geliştirmiş.

        Yeri gelmişken Maybach'ın kısa bir hikayesine de kulak vermekte de yarar var. Maybach ismi aslında bir aileden geliyor.

        Maybach-Motorenbau GmbHveya bilinen adıylaMaybach,Wilhelm Maybachve oğlu Karl Maybach'ın kurduğu Zeplinler için motor üreten bir motor şirketi. Fakat havacılığa yönelik motor üreten bir çok diğer şirket gibi Maybach dabüyük ve lüks otomobiller de üretmiş.Bugün şirketin merkezi Daimler'inbir parçası.

        CENEVRE MERCEDES'İN ALT MARKA HAMLESİNİN ZİRVESİ OLDU

        Bu arada Mercedes'in bir süredir zaten dikkat çeken fakat Cenevre'de iyiden iyiye ayyuka çıkan alt markalaşma hamlesinin de iki güçlü modelini arka arkaya okumuş oldunuz.

        Bu alt markaların biri AMG, diğeri ise Maybach...

        Bu iki kavramı da bir ürün gamı olarak değil birer alt marka olarak okumak gerekir.

        Örneğin gerçek AMG otomobillerin yanında AMG paketi kullanan otomobiller de bu alt markalaşmanın bir diğer yansıması. AMG'nin tüm donanım ve yazılımını kullanan AMG paketli Mercedes'ler ile motorundan en uç noktasına kadar her şeyiyle AMG olan Mercedes'ler artık bu alt markanın yeni üyeleri.

        Bu arada burada AMG motorlarla ilgili bilmeyenler için bir ayrıntıyı paylaşmakta yarar var. AMG motorların üzerinde bulunan imza (aşağıdaki fotoğrafta görebilirsiniz) o motoru üreten işçinin kendi imzası. Mercedes'in AMG alt markasına verdiği önemin yansımalarından biri olarak dikkat çeken bir anekdot.

        İKİ KERE 4X4 SÜRPRİZİ

        Fuarın sadece basına açık ilk bölümünde bir diğer önemli gövde gösterisi ise G500 4x4 kare, yani Mercedes'in tanımıyla iki kere 4x4'lük G500 aslında üstten bakıldığında klasik bir 4X4 G500 görüntüsü verse de biraz aşağıya eğildiğinizde kareden neyin kastedildiği ortaya çıkıyor. Alt aksamı tamamen güçlendirilmiş ve geliştirilmiş 4X4 G500'ün eski gövdesinin altına başka bir arazi aracı oturtmuşlar dense yeridir.

        ÖNE ÇIKAN DİĞER MODELLER

        GLE 450 AMG Coupe, C 350 e, C 450 AMG Sport, CLA Shooting Brake modellerinin Avrupa lansmanını da gerçekleştiren Mercedes'in basın toplantısında podyuma çıkan bir diğer modeli ise V serisi Plug-in Hybrid oldu.

        Bunlar arasından en fazla ilgi görenlerin başında da kuşkusuz GLE Coupe geldi. Dört kapılı sportif coupe ile çok benzemezi bir araya getiren Mercedes, yükseklikten ve klasik heybetli Mercedes SUV çizgisinden de pek ödün vermemiş.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ