Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil İstanbul Autoshow 2015 kapılarını açtı! - Otomobil Haberleri

        TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstanbul Autoshow 2015 bugün kapılarını basın ve özel davetlilere açtı. Bu ilk tanıtım gününde dünyaca ünlü manken Erin Heathertonkatılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Heatherton, Kia markasının yeni CEE'D GT-Line modelinin tanıtımına katıldı.

        22-31 Mayıs tarihleri arasında devam edecek İstanbul Autoshow 2015’te, 27 yeni model Türkiye’de ilk kez tanıtılacak. Bu yeni modellerin 2 tanesi ise Dünya’da ilk kez İstanbul’da tanıtılacak.Autoshow için ziyaret saatleri hafta içi 12:00 – 21:00, hafta sonu ise 11:00 – 21:00 olarak belirlendi.

        Autoshow 2015'in açılışı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından yapıldı.Işık, Türkiye'nin en güçlü alanlarından biri olan otomotiv sektörünün cari fazla verdiğini, sektörde yıllık yüzde 17'lik büyümenin geçen yılın baz etkisi çıkarıldıktan sonra Avrupa'nın hayal bile edemediği bir büyüme olduğunu anlattı.

        Cari fazlayı sağlayan faktörün otomotiv yan sanayi olduğunu kaydeden Bakan Işık, şöyle devam etti:

        "2013'te Türkiye'nin kullandığı her 100 aracın 79'u ithal araç. Türkiye eğer her 100 aracın 79'unu ithal etmeye devam edecekse bu, otomotiv yan sanayinin ürettiği cari fazlayı bizim yurt dışının üretimini finanse etmemiz anlamına geliyor. Burada ülke olarak biraz daha dikkatli olmalıyız. Türkiye'nin eski araç stoğunu biliyoruz. 2008 yılında hurda teşviği getirdik ve krizin etkilerini minimize ettik. Bunu yapmak hükümetimiz açısından zor da değil ama her 100 aracın 79'unu ithal eden bir ülkede cari açığı yok sayarak hurda teşviği ya da eski araçları hemen düzeltin demeniz çok da gerçekçi değil. Arzumuz şu, Türkiye artık kendi markasını da üretmeli."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ