Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil "Volkswagen emisyon skandalı Almanya'nın ekonomik görünümünü bozdu, yatırımcı güvenini azalttı" - Otomobil Haberleri

        Avrupa Ekonomik Araştırmalar Merkezi (ZEW) Ekonomik Güven Endeksi, Almanya'da Ekim ayında Eylül ayına oranla 10,2 puan azalarak 1,9 puana geriledi.

        ZEW'den yapılan açıklamaya göre, kurumsal yatırımcı ve analistlerin ekonomiye duyduğu güveni ölçen ZEW Endeksi, Almanya'da Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 10,2 azaldı. Ekim ayında 1,9 puan olan endeksin 6,5 puan olması bekleniyordu.

        Almanya'da Ekim ayı Cari Durum Endeksi ise 12,3 puan azalışla 67,5 puandan 55,2 puana gerilerken, Avro Bölgesi'nde ZEW Ekonomik Güven Endeksi 3,2 puan düşüşle 33,3 puandan 30,1 puana indi.

        "VOLKSWAGEN ETKİLİ OLDU"

        ZEW Başkanı Clemens Fuest, konuya ilişkin açıklamasında, Volkswagen'deki egzoz emisyon testi manipülasyonu ve gelişmekte olan ülkelerdeki zayıf büyümenin Almanya'nın ekonomik görünümünün bozulmasına yol açtığını belirtti.

        Almanya'nın iç talebinin iyi olduğunu ve Euro Bölgesi ekonomisinin iyileşmeye devam ettiğini ifade eden Fuest, bu faktörlerden dolayı Almanya'nın resesyona girmesinin söz konusu olmadığını dile getirdi.

        MERKEL UYARMIŞTI

        Almanya Başbakanı Angela Merkel, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada; "Şeffaflığa ihtiyacımız var. Volkswagen'in bunu sağlayacağınainanıyorum. Ancak bu skandal çevreciler tarafından otomotivsektörünün tamamının suçlanması için kullanılmamalı. Avrupa'da binlerceve binlerce istihdam riske giriyor" demişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ