Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Yurtdışından araba getirme şartları - Otomobil Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Yurtdışından getirilen kişisel kullanıma mahsus kara taşıtlarının Türkiye’de kalma süresi 6 aydan 2 yıla çıkarıldı. Resmi Gazete’de dün yayınlanan kararın mevzuatı en kısa sürede tamamlanacak.

        Gurbetçiler artık araçlarını Türkiye’de iki yıl boyunca kullanabilecek. Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla, Türkiye’ye getirilen kişisel araçlara yönelik düzenleme yapıldı. Kararla, Türkiye Gümrük Bölgesi’ne getirilen kişisel kullanıma mahsus kara taşıtları Türkiye’de 24 ay kullanabilecek. Bu süre, 6 ay olarak kullanılıyordu.

        Kısa süre önce de yurtdışındaki Türk emeklilerin beraberlerinde Türkiye’ye götürdükleri araçların Türkiye’de bulundurma süreleri Bakanlar Kurulu Kararı ile bir yıldan iki yıla çıkarılmıştı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerinden önce yaptığı Almanya mitinginde yurtdışından getirilen araçların Türkiye’de kalış süresini 2 yıla çıkaracaklarını açıklamıştı.

        MEVZUAT EN KISA SÜREDE ÇIKARILACAK

        Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, kararın uygulamasıyla ilgili mevzuatın, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlandığı ve en kısa sürede yayımlanacağı belirtildi. Bu mevzuatta araçların getirilme şartları ile ilgili detaylar yer alacak.

        OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜN KEYFİ KAÇAR

        Mevcut durumda gurbetçiler, 6 ayı geçen sürelerde her ay için iki katı ceza ödüyordu. Sürenin 2 yıla çıkmasının otomotiv sektöründe rahatsızlık yaratacağı ifade edilirken, bu yolla Türkiye’ye gelen araç sayısının izin sonrasında artabileceğinin altı çiziliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ