Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Gelişim’den trafiğe‘uçan otomobil’ projesi - Otomobil Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Gelişim Üniversitesi’nin Mühendislik Fakültesi, TÜBİTAK desteği ile elektrikle çalışan otomobil projesi başlattı. Projenin ikinci aşaması Japonya’daki Nagasaki Üniversitesi işbirliği ile sürüyor. Projenin birinci ön incelemeden geçtiğini belirten Rektör Prof. Dr. Burhan Aykaç, elektrikli otomobilin ikinci versiyonunun bu yıl TÜBİTAK destekli olarak hayata geçirilmesi için çalışmalara başladıklarını söyledi.

        KARADA VE HAVADA ELEKTRİKLE GİDECEK

        Rektör Yardımcısı ve Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami Çolak, ‘Babayiğit’ adını verdikleri elektrikli bir otomobilin ardından bu aracı uçurmayı hedeflediklerini söyledi. ‘Gelişim 1’ adı verilen otomobilin hem karadan gidebilmesi hem de helikopter tarzı iniş ve kalkış yapabilme becerisiyle tasarlandığını belirtti. Proje kapsamında Japonya’daki Nagasaki Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Fujio Kurokava ile işbirliği protokolü imzalandı. Fakültenin geçen yıl geliştirdiği elektrikli araç; biri sürücü olmak üzere iki kişilik tasarlandı.

        Tek bir tekerden yaklaşık 3 kilovat güce sahip elektrikli motoru olan araç hem karada, hem de havada giden bir yapıda tasarlandı. Fosil yakıtı kullanmadan, elektrikle gidecek bu araç uçan bir araç haline getirilecek. İlk prototipleri yapılan araç için Nagasaki Üniversitesi’nden mühendislerle yapılan çalışmalar 1 yıldır sürüyor. Şu anda aracın parçaları birleştirilme aşamasında.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ