Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil ‘Yerli otomobile pil üretebiliriz’ - Otomobil Haberleri

        Deniz ÇİÇEK / GAZETE HABERTÜRK

        Turcas CEO’su Batu Aksoy, enerji sektöründe teknolojiye ve Ar-Ge çalışmalarına odaklanacaklarını belirterek, “Yerli otomobil pili gibi projelerde yer almak istiyoruz” dedi. Aksoy, petrol fiyatlarındaki düşüşün pompaya yansımadığı eleştirilerine, “Üretici olmayan ülkelerde pompa fiyatı yüksektir. Bu da vergilendirmeden kaynaklı. Bizim minimum kâr marjımız var. ‘Çok kâr ediyorsunuz, suçlusunuz’ denecek noktada değiliz” sözleriyle karşılık verdi.

        ‘2016’DA HEDEFİMİZ 16 MEGAVATA ÇIKMAK’

        Enerji Gazetecileri ve Medya Derneği (EGAD) üyeleri ile sohbet toplantısı gerçekleştiren Aksoy, Turcas’ın yatırımları hakkında bilgi verdi. Jeotermal alanındaki çalışmaları hızlandırdıklarını kaydeden Aksoy, “Aydın, Denizli ve Manisa’da ruhsat aldık. 3 kuyuda başarılı olduk. Dördüncü kuyumuzda sondaj bitti ama daha sonuç almadık. Beşinci kuyumuzda da kazı sonundayız. 2016’da 3 sondajla birlikte toplam 8 olacak. Hedef 2016 sonunda16 megavata ulaşmak. Yatırım miktarı da 70 milyon dolara ulaşacak” dedi.

        ‘POMPADAKİ SUÇLU DEĞİLİZ’

        Akaryakıt fiyatlarının yüksekliğine yönelik eleştirilere de yanıt veren Aksoy, “Üretici olmayan ülkelerde pompa fiyatı yüksek. Bunun da sebebi bu ülkelerin bu ürünü vergilendirmesinden kaynaklanıyor. Özel sektör olarak bizim minimum kâr marjımız var. ‘Siz çok kâr ediyorsunuz, suçlusu sizsiniz’ denecek noktada değiliz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ