Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Microsoft sürücüsüz otomobil alanına girecek - Otomobil Haberleri

        Yakın gelecekte karşımıza çıkabilecek önemli yeniliklerden biri de sürücüsüz araçlar. Başta Google olmak üzere birçok teknoloji devi bu alana önemli yatırımlar yapıyor. Üstelik daha şimdiden bu konuda önemli adımlar atılmış durumda.

        Bildiğiniz gibi Google’ın sürücüsüz araçları bir süredir ABD yollarında test ediliyorlar. Yakında taşımacılık sektörünü değiştirmesi beklenen sürücüsüz araçlar Microsoft’un dikkatini çekmiş durumda.

        Bu alana girmeyi düşünen Microsoft, bu amacına ulaşmak için HERE’e yatırım yapmayı planlıyor. Harita ve navigasyon uygulaması HERE’ı birkaç ay önce Nokia’dan satın alan Alman otomobil üreticilerinin bir parçası olan Daimler, Microsoft ve Amazon’un HERE’in hisselerinden almak istediklerini açıkladı.

        Amerikalı teknoloji devi HERE’in hisselerinden pay alarak uygulamanın geliştirilmesinde ve zamanla sürücüsüz araçlar için kullanılmasında rol oynamak istiyor. Şirketin HERE uygulamasına bulut servisi desteği sunabileceği ve böylece uygulamayı çok daha gelişmiş bir servis haline getirebileceği söyleniyor.

        Microsoft’un HERE için Alman otomobil üreticileriyle anlaşıp anlaşamayacağını zaman gösterecek. Ancak açıkça görülen birşey varki o da sürücüsüz araçların geleceğin önemli bir parçası olacağı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ