Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil 14 yılda ihracatını 100 kat artırdı - Otomobil Haberleri

        Hakan ÖZENEN - AUTOSTART/ Gazete HABERTÜRK

        Türkiye pazarına 1990 yılında giren, 1997 yılında İzmit fabrikasında üretime başlayan Hyundai Assan, üretiminin 20’nci yılını doldurmaya hazırlanıyor. İlk kez 2002 yılında ihracata başlayan Hyundai, 14 yıllık ihracat serüveninde toplam 1 milyon aracı yurtdışına göndererek neredeyse dünyanın tüm ülkelerindemodellerinin satışlarını gerçekleşti.

        4 BİN 500 ADETTEN 245 BİN ADEDE ÇIKTI

        Markanın ihracatta geldiği seviye aynı zamanda üretim kapasitesi olarak da fabrikanın ulaştığı noktayı gösteriyor. İhracata başladığı ilk yıl, 4 bin 500 adet ihracat yapan ve Türkiye’ye 20 milyon dolar gelir kazandıran Hyundai artık bu ihracatı bir haftada gerçekleştiriyor ve yılda 2 milyar dolar kazanç

        sağlıyor. Geçen 14 yıllık süre içinde yatırımlarını sürekli artırarak kapasitesini 245 bin adede çıkaran Hyundai Assan, İzmit fabrikasında ürettiği i10 ve i20 modelleriyle 2015 yılında 201 bin 276 adet aracı ihraç etti.

        2016 İHRACAT HEDEFİ 2 MİLYAR DOLAR

        Artan kapasite ve yeni modellerle birlikte Hyundai, yıllık 2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirerek gelirini 100 katına çıkardı ve Türkiye otomotiv sektörünün dış ticaret fazlası vermesine en önemli katkı yapan firmalardan biri oldu. Fabrika, 2016 yılında 226 bin 500 adetlik ihracat rakamına ulaşarak bu yılki geliri 2 milyar doların daha da üstüne yükseltmeyi hedefliyor.

        GÜNDE 838 ARAÇ ÜRETİYOR

        Yıllık 245 bin adetlik üretim kapasitesi bulunan Hyundai Assan İzmit fabrikası yeni model yatırımlarıyla daha da büyümeyi hedefliyor. Başta Türkiye ve Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm bölge için üretilip ihraç edilen A segmentindeki i10 ve B segmentindeki i20 modeliyle Hyundai Motor Company’nin Avrupa’ya açılan kapısı olarak fabrika büyük bir önem taşıyor. Bugüne kadar 1 milyonun üzerinde araç üreten Hyundai Assan İzmit fabrikasında saatte ortalama 39 araç üretilirken günlük toplam üretim 838 adet olarak gerçekleşiyor.

        1 milyonuncu araç Karayipler’e

        Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, “Üretiminin yüzde 90’ını ihraç ederek Türk otomotiv sanayiinde en çok ihracat gerçekleştiren firma olduk. İhracatını yaptığımız 1 milyonuncu araç, bir Hyundai i20 oldu. Hong Kong, Yeni Zelanda ve Güney Amerika gibi ihracata yeni başladığımız pazarlardan olan Karayipler’deki Martinique’e gönderildi. 14 yılda bu başarıya ulaşmaktan ve ayrıca ülke ekonomisine her yıl daha da büyük katkıda bulunmaktan dolayı son derece gururluyuz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ