Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil 'Amacımız marka oluşturmak' - Otomobil Haberleri

        TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve bağlı kurumları ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve bağlı kurumlarının 2017 bütçelerinin görüşülmesine başlandı. Faruk Özlü, komisyonda bakanlığının 2017 bütçe teklifinin sunumunu yaptı.

        Özlü daha önce Otomotiv Sanayii Derneği'nin temsilcileriyle yaptığı toplantıda, "Yerli Otomobil yapacağız ifadesi, kastımızı tam olarak ifade etmiyor. Bunun yerine, yerli bir marka oluşturacağız demeyi daha doğru buluyoruz. Zira biz, sizlerin yaptığı üretimi de zaten yerli üretim olarak değerlendiriyoruz. Ancak Türkiye'nin bu sektörde bir marka oluşturmasının gerekli olduğuna inanıyoruz. Bunun hem otomotiv üretimine hem de iç pazara çok önemli artıları olacaktır" demişti.

        Özlü, bakanlığının bütçesini sunarken de, yerli otomobil konusuna değinerek, şunları söyledi:

        "Projemiz yerli marka elektrikli otomobil projesidir. Yerli imkânlarla bir otomobil üretmek çok zor bir mesele değildir.

        Zaten bir çok firma, tasarımı ve teknolojisi Türkiye'de geliştirilen, üretimi burada yapılan modeller geliştiriyor. Biz zor olana talibiz. Sadece Türkiye'de değil dünyada da tutacak bir otomobil markası oluşturmayı hedefliyoruz. İdari ve teknik şartnameleri hazırlamak için çalışmalarımız sürüyor." (Milliyet)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ