Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Fas'ta elektrikli otomobile yoğun ilgi - Otomobil Haberleri
        4

        Otomobilini ilk olarak Afrika ve Arap ülkelerinde pazarlamayı düşündüğünü ifade eden Murşid, "Öncelikle aracımıza olan güveni sağlamak için Fas ve komşu ülkelerde pazarlamayı planlıyorum. Önümüzdeki beş yıllık süreç içerisinde Afrika ve Arap ülkeleri pazarında da tutunabilirsek oradan tüm dünyaya açılabileceğimizi düşünüyorum." diye konuştu.

        5

        COP22 fuarında, aracına gösterilen büyük ilginin kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Murşid, şunları söyledi:

        6

        "Ziyaretçilerimiz aracın Faslı bir mühendis tarafından dizayn edildiğini ve Fas'ta üretildiğini öğrendiklerinde bundan gurur duyarak beni tebrik ediyorlar. Yenilenebilir Enerji Fuarı'nda, ülkemi iyi bir ürün ile temsil etmek benim için büyük bir motivasyon kaynağı oldu. Projemin bu alanda farklı çalışmaların hayata geçirilmesi için bir örnek teşkil etmesini ümit ediyorum."

        7

        Jadiat'ın 650 beygir gücünde ve 320 kilometre hıza ulaşabildiğini, tam kapasite şarj edilmiş bataryalarla 500 kilometre yol alabildiğini anlatan Murşid, aracın bu değerler ile uluslararası elektrikli araç piyasasında rekabet şansının olduğunu belirtti.

        8

        COP22 konferans alanında kurulan 200'e yakın ülkeden kamu ve özel sektördeki yüzlerce firmanın katıldığı fuarda birçok proje ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Temiz enerjiyle üretilen ürünlerin sergilendiği fuarda, yüzde yüz elektrik ile çalışan otomobiller en çok ilgi gören stantlar arasında yer alıyor.

        9