Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Otomobil markalarının anlamları, Otomobil markaları ne anlama geliyor? - Otomobil Haberleri
        12

        Lexus: Latince'de kanun anlamına gelen isme sahip şirket, Toyota'nın lüks otomobil markasıdır.

        13

        Škoda: Çek otomobil firması adını kurucusu Emil von Škoda'dan alır. Dönemin en büyük silah üreticilerinden olan Škoda aynı zamanda Çekçe'de 'hasarlı' anlamına geliyor.

        14

        Volkswagen: Almanca "Halk arabası" anlamına gelir

        18

        SAAB: İsveçli firamın açılımı Svenska Aeroplan AktieBolage(İsveç Uçak Anonim Şirketi)'dir ve ilk olarak savunma sanayi şirketi olarak kurulmuştur.

        19

        Alfa Romeo: 1910'da A.L.F.A. (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili (Lombardiya Otomobil Fabrikası Şirketi)) adıyla kurulan şirket, Nicola Romero'un ortak olmasıyla Alfa Romeo adını aldı.

        20

        FIAT: İtalyan otomobil firması FIAT'ın açılımı Fabbrica Italiana Automobili Torino(Torino İtalyan Otomobil Fabrikası)'dır.

        21

        Tesla: ABD'li elektrikli spor otomobil üreticisi adı için ünlü mucit Nicola Tesla'dan esinlenilmiştir.

        22

        Volvo: İsveçli otomobil firmasının isminin anlamı latince "dönüyor" anlamına gelir.

        23

        SEAT: Volkswagen bünyesinde bulunan İspanyol otomobil firmasının açılımı Sociedad Española de Automóviles de Turismo (İspanyol tur otomobili şirketi)

        24

        Nissan: 1934 yılında Jidosha-Seizo co. ve Nihon Sangyo Co.ltd. şirketlerinin birleşmesiyle 2 şirketin Japonca'daki kısaltması ile Ni-san kelimesi oluşur. Aynı yıl şirket Nissan Jidōsha Kabushiki Gaisha (Nissan Motor Şirketi) adını alır.

        25

        Infiniti: Nissan'ın ABD piyasası için kurduğu lüks otomobil markasıdır. Adı, İngilizce'deki uçsuz bucaksız anlamına gelen Infinity kelimesinden gelir.

        26

        Ford: İlk seri üretim otomobil olan Ford, adını Henry Ford'dan alır.

        30

        Porsche: Şirket, ünlü Volkswagen'in 'Kaplumbağa' modelini tasarlayan mühendis Ferdinand Porsche'nin oğlu Ferry Porsche tarafından kurulmuştur.

        31

        Jaguar: İngiliz lüks otomobil üreticisi, adını Güney Amerika'da yaşayan yırtıcı bir panter türü olan Jaguar'dan alır. İlk kurulduğunda adı SS Jaguar'da olan firma 2. Dünya Savaşı sonrası ismindeki SS'i kaldırmıştır.

        32

        Suzuki: İsmini Kurucusu Michio Suzuki'den almıştır.

        45

        Hummer: 2008'de kapanan cip türü markası Hummer'in adı 'Yüksek Hareket Kabiliyetli Çok Amaçlı Vasıta' anlamına gelen Humvee'den türetilmiştir.

        46

        Land Rover: İflas eden İngiliz Rover şirketi'nin Tata'ya sattığı arazi aracı markası. Rover "Gezici" anlamına gelir. Suv markası da Range Rover'dir

        47

        Mini: Küçük modelleriyle ünlenen İngiliz markası