Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil KEY Museum ziyaretçilerini ağırlamaya başladı - Otomobil Haberleri
        1

        E. Özgörkey Grubu İcra Kurulu Başkanı Murat Özgörkey ile İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Selim Özgörkey’in koleksiyonerlik ruhundan doğan KEY Museum, 1886 yılında üretilen ilk otomobil, 1885 üretimi ilk motosiklet gibi otomobil dünyasının kıymetli parçalarına ev sahipliği yapıyor.

        2

        İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na 30 km uzaklıkta olan müzeye, havalimanından 20-25 dakika, İzmir’den ise 30 dakika gibi kısa bir sürede ulaşılıyor. Mekân, antik çağların en önemli yerleşim merkezlerinden biri olan Efes Antik Kenti ile aynı rota üzerinde konumlanıyor.

        3

        Ayrıca on yılı aşkın süredir kazı çalışmaları devam eden Metropolis Antik Kenti, müzeye ev sahipliği yapan Torbalı’ya 10 km mesafede yer alıyor. BMW, MINI, Mercedes-Benz, Cadillac, Ford ve Porsche markalarının ilk otomobillerinin yanı sıra 1880’li yıllardan başlayıp 2011 yılına dek uzanan otomobil koleksiyonu, yedi bin metrekare alan üzerine kurulu müzede sergileniyor.

        4

        KEY Museum’da, 2. Dünya Savaşı öncesinde otomobilleri süsleyen kaput amblemlerini de görmek mümkün. 2.550 adet model otomobil, 50’li yıllara ait Shell Benzin istasyonu, 1900’lü yılların başından 1960’lara kadar gelen benzin pompaları ve otomobil temalı eşarplar, müzenin içeriğine hareket katan ve farklılaştıran unsurlardan…

        5

        İŞTE KOLEKSİYONDAKİ ARAÇLARDAN BAZILARI

        6

        Mercedes Benz 300 SL Coupe- 1954

        7

        Mercedes – Benz 300 SL’in yukarı doğru kalkan kapıları, açıkken bir martının kanatlarına benzediği için otomobil “Gullwing” (Martı kanat) adıyla anılmaya başlamıştı. Bu kapılar o dönemde benzersiz ama kesinlikle gerekliydiler. Çünkü otomobilin yüksek eşikleri klasik otomobil kapısı kullanımını olanaksızlaştırmıştı.

        8

        Chevrolet Corvette- 1957 / Chevrolet Corvette Roadster- 1954

        9

        Harley J. Earl, General Motors’ta baş tasarımcı olarak göreve başladığında Amerika tarihinde bir şirketin tasarım bölümüne atanan ilk üst düzey yönetici olma ünvanına sahip olmuştu. Buick Y-Job konsept otomobili ile ilk konsept otomobilin de yaratıcısı olarak kabul edilen Earl, daha sonraki yıllarda Amerikan spor otomobillerinin sembolü olan Chevrolet Corvette’i de tasarlamıştı. Aynı zamanda otomobillerdeki kuyruk modeli de bir Harley J. Earl eseriydi.

        10

        Ford A Model Speedster- 1929

        11

        Ford’ın geliştirdiği, otomobil parçalarını taşıyan seri üretim zinciri, işçilerin kolaylıkla parçalarını ekleyebileceği yavaşlıkta ve etkili bir şekilde ilerlemesi üzerine dikkatlice zamanlanmıştı. Üretmiş olduğu T Model sayesinde şirketi, dünyanın en büyük otomobil üreticisi olurken kendisi de dünyanın en zengin ve tanınmış insanı haline geldi.

        12

        Onun ekonomik başarısının altında üretim alanlarında uyguladığı yeniliklerin, planlamanın ve örgütlenmenin payı çok büyüktü. 83 yaşında Michigan’da öldüğünde, sahip olduğu tüm zenginliği vakfın kontrolünün ailesinde olması şartıyla Ford Vakfı'na bırakmıştı.

        13

        Harley Davidson Model F- 1923

        14

        Daimler’in yaratmış olduğu ilk motosikletten sonra, birçok Amerikalı girişimci gibi motosiklet üretme rüyasına kapılan William S. Harley, 1901 yılında bisikletlere monte edilebilecek ilk tasarımını tamamlamıştı. Harley, yıllar geçtikçe büyüyerek Amerikan kültürünün en tanınmış simgelerinden birisi olacak olan Harley Davidson Motor Company’nin temellerini, çocukluk arkadaşı Arthur Davidson ile birlikte tasarımlarını geliştirmeye başladığı barakada atmış oluyordu.

        15

        Lamborghini Miura- 1971

        16

        Ferruccio Lamborghini sahip olduğu Ferrari otomobillerdeki debriyaj sisteminden memnun değildi. Ferrari, Lamborghini’nin traktörlerinde kullandığı debriyaj sisteminin aynısını kullanıyordu ve Lamborghini için bu kabul edilemezdi. Probleminin çözülmesi sebebiyle birkaç kez daha Maranello'ya gitmek durumunda kalmıştı, ancak problemi bir türlü çözülememişti.

        17

        Satış sonrası hizmetten ve debriyaj sisteminden olan memnuniyetsizliğini Enzo Ferrari'nin kendisine belirtmek isteyen Lamborghini’ye Ferrari, "herkesin kendi işini yapması gerektiğini” söylemişti. Bu bir efsanenin doğmasına sebep olan cevaptı. O günden sonra Ferruccio Lamborghini 250GTs'ini tamir etti ve sermayesini hiç kimsenin yapamayacağı mükemmel otomobil modelleri yaratma düşüncesiyle otomobil üretimine yatırdı.

        18

        Rolls Royce Phantom V7 Passenger Limo- 1961

        19

        1900'lerin başında, devlet başkanları ve kraliyet mensuplarının sahip olabildiği Rolls Royce otomobiller, 60’lı yıllara gelindiğinde ise başarı sembolü olarak ünlüler tarafından da tercih edildi.

        20

        Benz- 1914

        21

        İlk zamanlarda frenlerin etkisi sürücünün kuvvetine de bağlıydı. Sürücü güçlü kuvvetli değilse, sert fren kolunu yeterince çekip, otomobili durdurması düşünülemezdi.

        22

        Lamborghini Diablo- 1998 / Lamborghini Countach- 1989

        23

        Ferruccio Elio Arturo Lamborghini, 1916 yılında İtalya’nın üzüm yetiştiriciliğiyle ünlü Emilia Romagna bölgesinde doğmuştu. Yüksek mekanik bilgisiyle, 1948 yılında traktör sektörüne atıldı. İtalyan sanayi adamı Lamborghini’nin İtalya’ya faydası büyüktü: II. Dünya Savaşı sonrasında Lamborghini traktörlerinin üretimi, ziraat alanında çok önemli bir adım olmuş; 1959’a gelindiğinde ise yağ ısıtma fabrikası olarak kurulan “Lamborghini Briciatori” ile daha sonra havalandırma malzemeleri üretimine de adım atmıştı. Ancak Ferruccio Lamborghini’yi efsaneleştirecek olan asıl şey 1963 yılında Sant’Agata’da ürettiği ilk spor otomobil ile başladığı yeni atılımıydı.

        24

        Jaguar E Type- 1963

        25

        Jaguar otomobillerin yarışlarda kazandığı başarıların ardından, popüler olacak bir model üreterek daha çok dikkat çekmenin yollarını arayan markanın kurucusu Sir William Lyons, 1961 yılında E-Type'ı piyasaya sürdü. Beatles gibi dünyaca ünlü gruplar tarafından da tercih edilen bu model ikon haline gelmişti. Jaguar’ın gelişiminde, Lyons’un her modelin tasarımıyla kendisinin ilgilenmesi ve fikirlerine sadık kalan bir ekiple çalışmasının payı çok büyüktü. 1985 yılında öldüğünde ardında başarılarla anılan bir isim bırakmıştı.

        26

        Ferrari Dino- 1972

        27

        Enzo Ferrari, Alfa Romeo için Scuderia Ferrari isimli yarış takımı oluşturmadan önce, 1929 yılına kadar bu şirket için çalışmalarına devam etmişti. 1947 yılında Alfa'dan ayrılarak kendi markasını yaratmaya karar verdi. 1950 yılında yapılan ilk Formula l Dünya Şampiyonası için otomobil üretmiş, ilk zaferini 1951 yılında British Grand Prix'te kazanmıştı.

        28

        Ferrari, Le Mans ve Grand Prix maceralarını finanse edebilme amaçlı spor otomobil üretimine başladı. 1971 yılında emekli olana kadar şirketini yönetti. Motor sporlarının en ünlü ismi Ferrari doğduğu yer olan Modeno'da öldü.

        29

        Jaguar MKV Drophead Coupe- 1951

        30

        Jaguar, 1950’li yıllara gelindiğinde ise altın çağını yaşamaya başlamıştı. Ürettiği Mark VII modeli ile Amerika pazarına giren şirketin otomotiv dünyasına katkısı gün geçtikçe artıyordu. İngiltere, yapılan bu ihracatın da etkisiyle şirketin kurucularından William Lyons’a şövalye unvanı verdi. Jaguar’ın Amerika kıtasına yayılması ve alınan bu unvan, Jaguar’ın başarısını kanıtlar nitelikteydi.