Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil 650 bin TL'lik martıya Türkiye'den 3 sipariş - Otomobil Haberleri

        1950'li yılların efsane martı kanat (Gullwing) modeli 300 SL'in modern bir yorumu olarak geliştirilen ve bu yıl 2 bin 500 adet üretilecek otomobil için Türkiye'ye sadece 10 adet kota ayrıldı. Türkiye fiyatı 320 bin Euro'dan başlayan bu otomobili 3 Türk daha fiyatları açıklanmadan yılbaşında Almanya'ya sipariş etti. Araç, yukarıya açılan kapılarıyla, kanatlarını açmış bir martıya benzetiliyor.

        SLS AMG'nin Türkiye tanıtımı bu sezon Mercedes için yarışan efsane F1 pilotu Michael Schumacher'in de katılımıyla Santralistanbul'da gerçekleştirildi. Dünya çapında gördüğü büyük ilgi sayesinde test ya da demo üretimi yapılmadığı için İstanbul'daki tanıtımda kullanılan otomobil, Türkiye'den yapılan üç siparişten biriydi. Mercedes yetkilileri, davetlilere Schumacher'in koltuğuna oturduğu aracı özel bir şovla gösterebilmek için sahibinden izin aldı. Mercedes Benz Türk Pazarlama Direktörü Süer Sülün, bu otomobilin ilk görüntüleri ortaya çıktığı günden itibaren dünya çapında ilgi gördüğünü, ilk etapta tüm ömrü boyunca planlanan 16 binlik üretim rakamının da şimdi yukarı çekileceğini söyledi. Aracı Almanya'da test ettiğini belirten Sülün, "Bu başka bir Mercedes olmuş. Sanki motosiklet kullanıyor gibi. Başta efsane modeli bilenler ve kullananlar olmak üzere birçok kesimden müşterisi var. Bu yıl 10 adetlik kotamızın tamamını satarız." dedi.

        Geçen yıl 9 bin 700 binek otomobil satışı gerçekleştiren ve rakipleri Audi ve BMW'yi bir hayli geride bırakan Mercedes Benz Türk, böylece lüks sınıfta dikkatleri üzerine çekmişti. Bu yıl binek otomobilde 10 binlik satış hedeflediklerini söyleyen Sülün, lokomotif modelin yine C serisi olacağını belirterek şöyle konuştu: "Geçen yıl 1,6 litrelik C serisi modelimiz C180 K resmen yok sattı. ÖTV teşviki ile birlikte araç yetiştiremedik. Bu modelle 6 binin üzerinde müşteriye ulaştık. Üstelik Almanya da dahil olmak üzere dünyada Mercedes'in en çok C180 K sattığı ülke olduk. Bu motor biraz da Türkiye için geliştirilmişti, hakkını verdik. Bu yıl aynı hız devam ediyor. İlk 4 ayda C serisi satışı bin 500'ü geçti."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ