Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil 2 kişilik elektrikli otomobil - Otomobil Haberleri

        Henüz vergilendirme sistemi belli olmamasına rağmen birçok marka, Türkiye'de elektrikli otomobil satmak için hummalı bir çalışma yürütüyor. Mitsubishi, Peugeot, Renault, Opel, Chevrolet, Fisker ve Çinli BYD gibi hazırlık yapan markalara şimdi Alman Pumatex katıldı. 11 yıl önce daha çok hobi tarzı ATV üretmek için kurulan şirket, prototip halindeki iki kişilik şehir içi elektrikli otomobilini gelecek yıl Türkiye pazarında satmak için kolları sıvadı.

        Mayıs ayında Türk ortaklarıyla birlikte pazara adım atan Pumatex, üretimini Çin'de yaptırıyor. Pumatex Türkiye'nin ortaklarından Ali Altıntaş, gelecekte kesinlikle ön planda olması beklenen elektrikli otomobil pazarında iki kişilik modellerle yer alacaklarını söyledi. Aynı zamanda hibrit motorla çalışan bir küçük aracın da gelecek yıl yola çıkacağını belirten Altıntaş, "Alman Pumatex'e Türkiye'den üç kişi ortağız aynı zamanda. Tasarımlar tamamen Almanya'da yapılıyor. Türkiye yüksek akaryakıt fiyatları sebebiyle Alman ortaklarımızın dikkatini çekiyor. Geliştirdiğimiz elektrikli aracın bu pazarda ilgi göreceğini düşünüyorlar." dedi.

        Markanın ilk etapta 20 büyük ilde sınırlı sayıda bayilik ağı oluşturacaklarını aktaran Ali Altıntaş, "İstanbul, Ankara ve Antalya'da hobi tarzı araçların satışları başladı. Elektrikli otomobil konusunda altyapı ve vergilendirme çalışmalarının belli olmasıyla gelecek yıl satışa başlamayı bekliyoruz." diye konuştu. Pumatex'in birbirinden farklı ürün gamı hakkında da bilgi veren Altıntaş şunları söyledi: "Gelecek yıl yola çıkarmayı planladığımız 3 tekerlekli hibrit Spider 1200 modeli 60 km hıza kadar elektrik motor ile çalışırken, 60 km süratin üzerine çıkıldığında benzin motor devreye giriyor. Karbon fiberden üretilen ve 600 kilogram ağırlığında ve maksimum 250 km/saat hıza ulaşabiliyor. Elektrikli bisiklet ve scooter modelleri ise 5 saatte şarj olurken maksimum 100 km yol alabiliyor. Şarj maliyeti 1 TL'yi geçmiyor. Electro compact modeli katlanıp el çantası gibi taşınabiliyor. Daha çok yat ve tekne hobisi olanlara hitap eden bu modelin satış fiyatı 1.500 TL. Benzin motorlu racing ATV araçlar ise motosiklet keyfini dört tekerlek üzerinde yaşamak isteyenler için. ATV'ler ise profesyonel kullanıcıları hedefliyor ve fiyatları 7 bin 900 TL."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ