Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Yeni Mercedes C Coupe Türkiye’ye geliyor! GALERİ - Otomobil Haberleri

        AHMET ÇELİK

        HABERTÜRK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        ahmetcelik@haberturk.com

        Mercedes-Benz, otomobilin icadının 125.yılında, yeni bir segmente girecek olan, yepyeni, dinamik, etkileyici, kompakt ve klasik C-Serisi Coupé’yi pazara sunuyor. Bu genç ve sportif iki kapılı otomobil, ilk kez 2011 Cenevre Motor Show’da dünya basınına tanıtıldı... Yeni C-Serisi Coupé, kısa bir süre önce satışa sunulan yeni Mercedes-Benz C-Serisi’nin teknolojik özelliklerinin ve güvenliğinin yanısıra bir coupé aracın sürüş zevkine ve konforuna sahip. Başarılı , yaşamdan zevk alan, sportif yaşam tarzına sahip olan 35-45 yaş grubu için tasarlanan bu otomobil, C-Serisi ürün portföyünde yer alıyor. C-Coupé, sedan modeline göre daha ince bir siluete ve daha akıcı, atak ve sportif çizgilere sahip ve 41 mm daha alçak. Ön görünümünde, C- Serisi ile büyük benzerlik gösteren tasarımında büyük Mercedes-Benz yıldızını taşıyan çift çıtalı geniş radyatör ızgarası hakim. Arka kısmında gerçek bir coupé tarzında, kısa ve eğimli bir tasarıma sahip olan C-Coupé, dört kişilik bir otomobil. Yeni C-Coupé iç tasarımında ince ayrıntılara özen gösterilmiş, sportif, güçlü ve kaliteli bir görünüm sunuyor. İlk defa CLS Serisi’nde tanıtılan yeni üç kollu, çok fonksiyonlu direksiyon C-Coupé’de de sunuluyor. Yeni C-Serisi Coupé’de sunulan bir diğer önemli özellik, yeni nesil telematik sistemi. C-Serisi’nin yeni nesil sedan ve estate modelleri ile dünyaya tanıtılan bu sistem, sürücülere kullanımda yüksek konfor sağlıyor.

        Telefon rehberi transferi, SMS mesajlarının gösterimi, bluetooth ile kablosuz müzik çalma ve USB arayüzü kullanımına sürücü rahatça ulaşabiliyor. Yeni nesil telematik sistemi ile opsiyonel olarak yüksek çözünürlüklü renkli ekran da sunuluyor. COMAND online multimedya sistemi, yeni C-Serisi Coupé ile ilk defa internet erişimi sunuyor. Bu sistem ile kullanıcılar üyelik ücreti olmadan, sayfaları hızlı yüklenen, Mercedes-Benz Online hizmetine göz atabilecek ve kolaylıkla kullanabilecekler. Bu detaylı hizmet, hava durumu bilgisi ve Google® Maps vasıtası ile lokasyon belirleme özelliklerini de kapsıyor. Bunun yanında, belirlenen ve sürekli kullanılan adresler spesifik kişisel varış noktaları kaydedilebiliyor. Yeni C-Serisi Coupé iki dizel, üç benzinli olmak üzere beş farklı motor seçeneğine sahip. Çevre dostu BlueEfficiency motorlar ile donatılan yeni C-Serisi Coupé’lerin C 250 ve C 350 benzinli motorlarında, geliştirilmiş 7G-TRONIC PLUS yedi vitesli otomatik şanzıman özelliği standart olarak sunuluyor. C 220 CDI, C 250 CDI ve C 180 benzinli motorlar ise Türkiye paketleri kapsamında aynı 7G-TRONIC PLUS şanzıman ile sunuluyor.

        Tüm seçeneklerin arasında, en üst güç seviyesini sunan C 350 BlueEFFICIENCY, 6 silindirli motor ile sunuluyor. 225 kW/306 bg güç ve 370 Nm tork üreten C 350 BlueEFFICIENCY, yüksek performans ve yakıt ekonomisi ile her 100 km’de ortalama 6.8 lt benzin harcıyor. En ekonomik motor seçeneğini ise C 220 CDI BlueEFFICIENCY sunuyor. Altı ileri manuel vitesli versiyonunda, ECO start/stop fonksiyonunun da yardımı ile her 100 km’de 4.4 lt yakıt tüketiyor, bu da km başına 117 gram’lık CO2 salınımı anlamına geliyor. Türkiye’ de satışa sunulacak olan C 250 BlueEfficiency modeli ise 4 silindirli 1796cc’ lik hacme sahip motor ile donatılıyor. 150 kW/204 bg güç ve 310 Nm tork üreten C 180 BlueEFFICIENCY’de CGI adı verilen direkt enjeksiyon teknolojisi mevcut. Dinamik motorlarla mükemmel bir uyum sağlayan AGILITY CONTROL süspansiyon sistemininin standart olarak sunulduğu yeni C-Serisi Coupé, bu özelliği ile üstün bir konfor ve çeviklik sunuyor. Bu sistem yolun durumuna ve sürüş tarzına bağlı olarak amortisör sertliğini kontrol ederken, her sürüş tarzında, her seyahati güvenli ve konforlu bir hale getiriyor.

        ATTENTION ASSIST’ten, DISTRONIC PLUS’a kadar birçok yeni sürüş sistemi bulunduran yeni nesil C-Serisi Coupé’ de destek sistemleri en son radar, kamera ve sensör teknolojilerine dayanıyor ve yakın sürüş, yorgunluk, karanlık gibi kaza nedenlerine sebep olan öğeleri hedef alıyor. Bir kısmı önümüzdeki dönemlerde satışa sunulacak olan yeni geliştirilen destek sistemlerinin bazıları sadece uyarırken bazıları tehlikeli durumlarda sürücüye müdahale de edebiliyor;

        Uzun hüzmeli farları, trafik durumuna göre diğer araç sürücülerinin gözünü almayacak şekilde otomatik ayarlayan-Otomatik uzun far yardımcısı (Adaptive Highbeam Assist)

        Aracın şerit içinde kalmasını denetleyen ve aktif müdahalede bulunan - Aktif Şerit Takip Yardımcısı (Active Lane Keeping Assist) Dış aynalardaki kör noktaları tarayan ve uyaran - Aktif kör nokta yardımcısı (Active Blind Spot Assist) Sürücünün yorgunluğunu tespit ederek uyaran - Konsantrasyon kaybı uyarıcısı (ATTENTION ASSIST) Takip edilen araç ile aradaki mesafeyi sürekli koruyan, hatta trafik sıkıştığında otomatik olarak dur-kalk yapmasını sağlayan - DISTRONIC PLUS Aracın hızını sabitleyebilen ya da sınırlayan-Hız sabitleyici ve sınırlayıcı (Speedtronic) Aracın rahat park edilebilmesini sağlayan ve park etme yardımcısı içeren ön ve arka park sensörleri-Parktronic Olası kazayı algılayan ve yolcuları kazayı en hafif şekilde atlatmaya hazırlayan-PRE-SAFE® Yeni Mercedes-Benz C-Serisi Coupé, Ağustos ayından itibaren Türkiye’de satışa sunuluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ