Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Aston Martin'e Türk tüketiciden yoğun ilgi! - Otomobil Haberleri

        Fiyatları 245 bin Euro’dan başlayıp 555 bin Euro'ya kadar uzanan Aston Martin, piyasaya girer girmez Türk tüketiciden yoğun ilgi gördü. Markanın Türkiye'deki satışları 'ortalama hızın' üzerine çıkarken, piyasaya girdiği ekim ayından bu yana 17 adet satışa ulaştı. 2011'in ilk beş ayında satın alanların sayısı 10'u sipariş sayısı ise 4’ü buldu. Türkiye distribütörü Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız, 22 adet olan yıllık hedeflerinin gelen taleplerle 25 hatta 27 adete çıkabileceğini belirtti.

        İlk satış noktasının Süzer Plaza’da açılması dolayısıyla Türkiye'ye gelen Aston Martin Satış ve Satış Sonrası Direktörü Bill Donnelly ise marka için Türkiye’de çok iyi bir başlangıç yaptığını belirterek, daha da iyi sonuçlar alacağız” diye konuştu.

        CYGNET SONBAHARDA

        Aston Martin'in Toyota IQ platformu üzerine geliştirdiği Cygnet, Avrupa’da satılmaya başlandı. Otomobilin vergisiz fiyatının 27 bin, Almanya satış fiyatının ise 38 bin Euro düzeyinde olduğu belirtildi. Eşref Biryıldız, Cygnet için "Duruma bakıyoruz" derken, "Getirip getirmeyeceğimize henüz karar vermedik. Ama büyük bir ihtimalle sonbaharda getireceğiz" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ