Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Türkiye’de 2 kişiye kısmet olacak! - Otomobil Haberleri

        300 bin Euro’dan satılacak bu Sport’a çok fazla heveslenmeyin, çünkü sadece 2 tane geliyor. Maserati’nin 1.5 yıl önce pazara sunduğu GranCabrio modeli, biraz daha güçlenerek ve kozmetik müdahalelere uğrayarak bu kez ‘Sport’ adıyla karşımıza çıktı. Yeni 450 beygirlik Sport 300 bin Euro’dan satılacak ve kasım ayından itibaren Türkiye’ye sadece 2 adet gelecek M aserati yeni GranCabrio Sport ile yeni bir performans seviyesine ulaşmayı başardı.

        Yeni GranCabrio Sport daha fazla güç, 200 milisaniye gibi çok kısa vites değişim hızı ve küçük bazı aerodinamik müdahaleler görmüş olarak çıkıyor karşımıza. Avrupa’da biraz daha erken, Türkiye’de ise kasım ayından itibaren sahiplerine teslim edilmeye hazır olacak yeni GranCabrio Sport yaklaşık 300 bin Euro fiyatla satılacak. 2011 yılı için ülkemize ayrılmış olan kontenjan sayısı ise sadece 2. Yani artan gücü, mükemmel yol tutuşu, bir süper sport olmasına karşın, sürücü ve yolcuların içini dışına çıkarmayan süspansiyon konforu, özellikle de bu otomobil için geliştirilmiş motor sesi tutkunlarına bir “konçerto” gibi gelen yeni egzoz sesiyle, sınıfına yepyeni kriterler getiren Maserati’nin ülkemizde şimdilik iki şanslı kullanıcısı olabilecek.

        SATIŞ HEDEFİ 27’YE ÇIKTI

        İtalya’nın Trieste kentinde yapılan test sürüşüne birlikte katıldığınız FerMas Oto Satış ve Pazarlama Müdürü Ferhat Albayrak, bu yıl Türkiye’deki toplam Maserati satışlarının geçen yılın da üzerine çıkacağını söylerken, yeni GranCabrio Sport’un da eklenmesiyle yıl başında 25 olarak belirledikleri satış hedeflerini 27 olarak artırdıklarını belirtiyor.

        Maserati GranCabrio Sport ilk kez bu yıl gerçekleştirilen Cenevre Otomobil Fuarı’nda gün ışığına çıktı, ancak Avrupa’da pazara sunulması yaz sonunu bulacak gibi görünüyor. 4 koltuklu bir cabrio olarak oldukça beğeni toplayan ve ülkemizde 261 bin Euro’dan başlayan fiyatlarla satılan GranCabrio’dan 10 beygir daha güçlü olan Sport motor performansı ve daha hızlı vites değişim hızlarına sahip şanzımanıyla pazara sunuluyor. 4.7 litrelik atmosferik V8 motorlu GranCabrio Sport 450 beygir gücünde ve 6 ileri bir klasik otomatik şanzımana sahip.

        5.2 SANİYEDE 100 KM’YE

        Otomobilin son sürati 285 km/s, 0’dan 100 km/s’ye hızlanması ise sadece 5.2 saniye. 6 ileri otomatik şanzıman sıradışı hızlı çalışan bin MC Auto Shift’le desteklenmiş. Bu şanzıman GranCabrio Sport içen Quattroporte Sport GTS’de kullanılan şanzımandan geliştirilmiş.

        LANSMAN RENGİ İLE GEÇMİŞİNİ SELAMLIYOR!

        Yeni GranCabrio Sport’la birlikte sunulan ve Türkçesi zafer kırmızısı anlamına gelen özel renk ‘Rosso Trionfale” markanın 1950’lerdeki yarış zaferlerine ve bu yıl geçtiğimiz günlerde yüzüncü doğum gününde anılan markanın o yıllardaki efsane pilotu Juan Manuel Fancio’ya saygı duruşu için seçilmiş. Sport’u GranCabrio’dan ayıran diğer renkler ise ön ızgarasındaki siyah ve ön ızgaranın üzerindeki Poseidon mızrağı şeklindeki amblemin çevresindeki kırmızı konturlar. İnci beyazından farklı ‘Bianco Pregiato’ adı verilen yeni bir beyaz ve koyu gri tonlara sahip ‘Grigio Chrono’ iç mekân döşemesi için Sport versiyonda sunulan yenilikler arasında. İç mekânın en dikkat çekici yeniliği ise deri kaplı göğüsün yolcu tarafına işlenmiş ‘GranCabrio Sport’ yazısı.

        Hakan Özenen-HT EKONOMİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ