Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil 'Martı Kanat' elektriklendi! - Otomobil Haberleri

        Almanya'nın Stuttgart kentindeki Mercedes-Benz Müzesi'nin yetkililerinden alınan bilgiye göre, ''Martı Kanat''ın doğuşu 1950'li yıllara dayanıyor.

        Dönemin mühendisleri, yeni bir otomobil tasarlarken önce aracın iskeletini ve kasasını çiziyor. Kasa oldukça sağlam görünüyor ancak yana açılacak kapılar düşünülmüyor. Bunun üzerine, kasasının bozulmamasına karar veriliyor ve yukarı doğru açılan kapılar tasarlanıyor. İlk imal edildiği tarih olan 1952'de 1400 adet, 1953'te ise sadece bir adet üretiliyor. Otomobilin 1953 üretimi halen Mercedes-Benz Müzesi'nde sergileniyor.

        Yenilenen yüzüyle piyasaya sunulan SLS AMG modeli ise 8 silindirli motoruyla, 100 kilometre hıza sadece 3,8 saniyede ulaşan 7 ileri vites, 571 beygir gücüyle, 650 tork üretiyor ve maksimum 317 kilometre hız yapabiliyor.

        Mercedes-Benz'in SLS AMG modelinin üstü açık modeli de bu yıl üretilirken, önümüzdeki yıl yollarda olması bekleniyor.

        Mercedes-Benz Türk tarafından otomobilin icadının 125. yılı dolayısıyla düzenlenen ''Otomobilin Tarihine Yolculuk'' adlı program kapsamında Türkiye'den çok sayıda basın mensubunun ziyaret ettiği Mercedes-Benz'in Sindelfingen Otomobil Fabrikası'nda üretimi süren SLS AMG'nin üstü açık modelinin imalat bandı gizli tutulmuştu.

        Firmanın 480 bin aracının üretildiği Sindelfingen Otomobil Fabrikası'nın yetkilileri, SLS AMG'nin elektriklisi üzerindeki çalışmaların sürdüğünü, bu aracın 1,5 yıl sonra yollarda olacağını söyledi.

        Kaç adet üretileceği ve fiyatının ne olacağı konusunda bilgi vermeyen yetkililer, çevreci otomobil için bugünden talep aldıklarını kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ