Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Güney Kore firmasından 30 milyon Euro'luk yatırım - Otomobil Haberleri

        Sakarya Valisi Mustafa Büyük, yaptığı yazılı açıklamada, Hendek Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kurulacak olan fabrikada Güney Kore otomotiv firmaları Hyundai ile Kia'nın yedek parçalarının üretileceğini kaydetti.

        Fabrikanın 85 bin metrekarelik alanda inşa edileceğini ifade eden Büyük, şunları bildirdi:

        ''Dünyanın ekonomik krizle boğuştuğu bu süreçte ülkemizde ve de ilimizde yatırımların devam etmesi sevindiricidir. Liman, demiryolu ve duble yollar gibi altyapı yatırımlarının üst yapıya da katkı sağladığını görüyoruz. Bu gibi firmaların ilimizde yatırım yapması dünya çapında prestijimizi artırıyor. Bu tür yatırımlarla Sakarya gelişecek, bu doğrultuda yeni yatırımlar bekliyoruz.

        Bu yatırım ilimize gelecek olan diğer yatırımcılara da referans olacak. Zira firmanın dünyanın 6-7 ülkesinde ciddi yatırımları var. Yan sanayi tedarikçisi olarak faaliyette bulunuyorlar. İlimiz için hayırlı uğurlu olsun. Bu yatırımla yeni bir aileye kavuştuk. Burada desteği geçen herkese teşekkür ediyorum.''

        Sakarya Valiliği ile firma yetkilileri arasında imzalanan protokolle, Hendek'e 30 milyon Euro'luk yatırım yapılacağı ve fabrikada 350 kişinin istihdam edileceği belirtildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ