Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Mitsubishi'de toplu istifa - Otomobil Haberleri

        Japon otomotiv üreticisi Mitsubishi'nin kapatma kararı aldığı Hollanda'nın Limburg bölgesindeki NedCar fabrikasında, çalışanlar yeniden iş bırakma eylemi yaptı.

        Kapatılma kararından sonra kendilerine sözü verilen sosyal plan konusunda fabrika yöneticilerinin müzakereye yanaşmadığını belirten işçilerin, bugün iş bırakma eylemi kararı aldıkları belirtildi. 1500 işçisi olan fabrikanın çalışanları arasında Türkler de bulunuyor.

        Sendikaların desteğiyle eylem yapan işçilerin, şirket yöneticileriyle masaya oturmayı hedefledikleri belirtildi. Belirsizliğin, çalışanları tedirgin ettiğini kaydeden FNV Sendikası yöneticisi Henk van Rees, çalışanların her geçen gün daha da gerginleştiğini söyledi. Çalışanların, Temmuz ortasından itibaren yıllık izne ayrılmaya başlayacaklarına işaret eden Rees, bu tarihe kadar sosyal planla ilgili durumun netleşmesini istediklerini ifade etti.

        Hollanda'nın en büyük otomobil fabrikası konumundaki NedCar;ın kapatılmasının hem Limburg hem de ülke ekonomisini olumsuz etkilemesi bekleniyor.

        Mitsubishi geçtiğimiz Şubat ayında yaptığı açıklamada, NedCar da dahil Avrupa'daki üretimini durdurma kararı aldığını duyurmuştu.

        Fabrika yönetiminin kapatma kararından sonra yeni duruma uyum göstermeleri için 3 gün izin verdiği işçiler, kararın ardından belirli aralıklarla iş bırakma eylemi yapıyor.

        Hollanda hükümetinin de soruna çözüm bulmak amacıyla yoğun çaba harcadığı NedCar'da, yönetim, personelin devralınması koşuluyla fabrikayı 1 avroya sembolik bir fiyatla satmaya hazır olduğunu açıklamıştı.

        Mitsubishi'nin, fabrikayı kapatma kararını bir yıl içinde hayata geçirmesi bekleniyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ