Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Dediğini yaptı koca fabrikayı 1 Euro'ya sattı! - Otomobil Haberleri

        Japon otomotiv üreticisi Mitsubishi'nin kapatma kararı aldığı Hollanda'nın Limburg eyaletindeki NedCar isimli fabrikasının, 1 Euro sembolik değerle Hollandalı VDL Grup'a satıldığı bildirildi.

        Hollanda medyasında yer alan haberlerde, ekonomik krizden dolayı zor günler geçiren fabrikanın devri konusunda iki tarafın prensip anlaşmasına vardığı belirtildi.

        Anlaşmaya göre, 1.500 çalışana sahip fabrikada kimse işten çıkarılmayacak ve işçilerin maaşları iki yıl boyunca VDL tarafından ödenecek. VDL Grup'un devralacağı fabrikada BMW'nin Mini modelinin üretilmesi planlanıyor.

        Mitsubishi geçtiğimiz Şubat ayında yaptığı açıklamada, NedCar dahil Avrupa'daki üretimi durdurma kararı aldığını duyurmuştu.

        Fabrika yönetiminin kapatma kararından sonra yeni duruma alışmaları için 3 gün izin verdiği işçiler, o tarihten bu yana belirli aralıklarla iş bırakma eylemi yapıyor.

        Japon firması bunun üzerine, Hollanda hükümetinin de kapanmaması için büyük çaba harcadığı fabrikayı, personeli devralmak koşuluyla 1 Euro sembolik değerle satmaya hazır olduğunu açıklamıştı.

        Türk işçilerin de çalıştığı Hollanda'nın en büyük otomobil fabrikası konumundaki NedCar, Limburg bölge ekonomisinde önemli bir yere sahip.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ