Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Üretiminin%10’u Türkiye’de satılacak - Otomobil Haberleri

        Hakan ÖZENEN / HABERTÜRK

        Citroen’in gelecek haftadan itibaren dünyada ilk kez Türkiye'de satışa sunacağı yeni B segmenti sedan otomobili C-Elysee, platform kardeşi Peugeot 301 ile aynı fiyattan, yani 29 bin 900 TL'den başlayan fiyatlarla pazara çıkacak. B platformunda bir otomobil olmasına rağmen isminde bir üst segmenti temsil eden 'C' bulunan yeni Citroen’in neden böyle bir isim seçtiği aslında otomobilin içine girer girmez anlaşılıyor.

        4 metre 43 cm uzunluğunda, 1.75 m genişliğinde ve 1.47 m yüksekliğinde olan Citroen C-Elysee geniş bir iç hacme sahip ve 2.65 metrelik dingil mesafesi ile ferah bir oturma alanı sağlıyor. Boyutları böyle olunca da Fransızca'da ‘ferah yer’, mitolojide ise cennet anlamına gelen Elysee'nin neden C ile birleşerek, B segmenti bir otomobilin ismini meydana getirdiğini anlamak kolaylaşıyor.

        Aileleri hedefleyen Citroen Türkiye’de satılacak olan tüm versiyonlarında ESP, ABS, EBD (Elektronik Fren Güç Dağılımı) ve EBA’yı (Acil Fren Destek Sistemi) standart olarak sunuyor. PSA'nın Avrupa'daki krizin biteceği tarih olarak öngörülen 2015 yılına kadar, Rusya, Türkiye, Çin gibi yükselen pazarlarda kârlı işler yapma operasyonunun ön önemli parçası olan yeni Citroen C-Elysee tüm dünyadaki toplam satışının yüzde 10'unu yani yılda yaklaşın 10 bin adetlik satışını Türkiye'de gerçekleştirecek.

        ÜÇ FARKLIMOTOR SEÇENEĞİ

        Yeni C-Elysee'de ikisi benzinli biri de dizel olmak üzere üç farklı motor seçeneği bulunacak. Başlangıç seviyesinde yeni 3 silindirli 72 beygirlik 1.2 VTi motor sunulacak. Bu motor manuel ya da otomatikleştirilmiş 5 vitesli BMP şanzımanla satın alınabilecek. 115 beygirlik 1.6 VTi ise manuel ya da 4 ileri tam otomatik BVA şanzımanla tercih edilebilecek. Markanın dizel motoru ise ortalama tüketimi 100 km'de 4.1 litre olan 92 beygirlik 1.6 litre Hdi olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ