Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Fiat'ın yeni model otomobilleri - Otomobil Haberleri

        Fiyat/fayda orantısında ön plana çıkan güçlü modelleriyle Türkiye’nin tercih ettiği otomotiv markası olarak dikkatleri üzerine çeken Fiat, 2012 İstanbul Autoshow Fuarı’nda tanıttığı yeni modelleriyle ataklarına devam ediyor. Fiat Türkiye, Panda’nın yeni nesliyle, Fiat Grubu’nun Chrysler Grubu’yla yaptığı ortaklığın simgesi haline gelen SUV özellikleri taşıyan başarılı modeli Fiat Freemont’u fuar kapsamında tanıtarak satışa sunuyor.

        Fiat’ın 2012 11 Kasım’a kadar sürecek olan Istanbul Autoshow Fuarı 7. Salon’da yer alan standı, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi ziyaretçi akınına uğrayarak ilgi odağı oluyor. Fuarı ziyaret eden otomobilseverler, Türkiye’nin tercih ettiği modellerin başında yer alan Fiat Fiorino’dan kompakt sınıfta donanım paketleri yenilenen modeli Fiat Bravo’ya, sınıfının lideri Fiat Doblo’dan hem sportif hem ekonomik Fiat Punto’ya kadar birçok modeli yakından inceleyebiliyorlar. Çevreci teknolojileriyle olduğu kadar fiyat/fayda orantısında ön plana çıkan güçlü mevcut modelleriyle Türkiye’nin tercih ettiği otomotiv markası olarak dikkatleri üzerine çeken Fiat, 2012 İstanbul Autoshow Fuarı’nda tanıtttığı yeni modelleriyle de ataklarına devam edecek.

        SINIFININ EN GÜÇLÜ, EN GÜVENİLİR VE EN BÜYÜK MODELİ

        2.0 litrelik 170 HP’lik Multijet motorla satışa sunulan Fiat Freemont, hem önden hem de dört tekerlekten çekişli olarak tercih edilebilecek. Ön tekerlekten çekişli versiyonlar 6 ileri manuel, 4 tekerlekten çekişli versiyonlar ise standart olarak 6 ileri otomatik şanzımanla alınabilecek. ‘Urban’ donanım paketiyle sunulan önden çekişli Freemont’ta 6 hava yastığı, anahtarsız çalıştırma, 5 koltuklu oturma düzeni, çift iklimlendirmeli manuel klima, hız sabitleyici, dokunmatik ekranlı, direksiyondan kumandalı CD/MP3 çalarlı multimedya sistemi, USB ve AUX girişiyle 17 inç’lik alaşım jantlar standart olarak sunuluyor. x

        'İDDİALI GELİYORUZ'

        2012 yılının ilk 9 ayında 70 bin 792 adetlik satış performansına ulaştıklarını belirten FiatMarka Direktörü Okan Baş, “Farklı sınıflarda yer alan 2 model yeniliğiyle hem mevcut hem de yeni müşteri gruplarına ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. Baş, Fiat Panda ile modern ve stil sahibi bir seçenek sunuyoruz. Sınıfının hem en büyük hem en ekonomik olabilme iddiasıyla yollara çıkan Fiat Freemont’la ise yeni bir müşteri kitlesine ulaşacağız” dedi.

        YENİ FİAT PANDA: GÜZEL HAREKET

        Yeni Fiat Panda, ülkemizde 1.2 litre 69 HP benzinli ve 1.3 litre 75 HP Multijet motor seçenekleriyle ve sadece 5 ileri manuel şanzımanla tercih edilebiliyor. Pop ve Lounge adı verilen 2 ayrı donanım seçeneğiyle dikkat çeken yeni Fiat Panda’nın baz donanımında 4 hava yastığı, ABS, EBD, manuel klima, elektrikli ön camlar, gövde rengi tamponlar gibi donanımlar standart olarak sunuluyor.

        Lounge donanım seçeneğinde ise Pop versiyonuna ek olarak otomatik klima, Blue&Me ses sistemi, gövde rengi kapı kolları, tavan rayları, ön sis farları, asimetrik katlanabilen arka koltuklar standart olarak sunuluyor. ESP, ASR ve Hillholder’ın yanı sıra Skydome tavan, 15 inç alaşım jantlar ve park sensörü ise isteğe bağlı donanımlar kapsamında yer alıyor. 2012 İstanbul Autoshow Fuarı’nda da ziyaretçilerin karşısına çıkan Fiat Panda, dış görünümünde yuvarlak hatlar otomobili çekici kılarken iç mekânda da refah bir yaşam alanı sunulduğunu hissettiriyor. Yumuşak hatlı estetik özellikleri, aerodinamik açıdan da önemli kazanımlar sağlıyor.

        FUARIN GÖZDESİ BÜYÜK BOY FİAT 500L

        Fiat’ın efsane modeli 500’ün tasarım öğelerini taşıyan yeni modeli Fiat 500L, 2013 yılı itibarıyla ülkemizde de satışa sunulmadan önce 11 Kasım’a kadar sürecek olan İstanbul Autoshow Fuarı kapsamında Türkiye’de görücüye çıktı. Bir MPV’nin fonksiyonelliği ve geniş yaşam alanına sahip olan Fiat 500L, bir kompakt SUV’un tasarımı ve sürüş özelikllerini sunmasıyla da öne çıkıyor.

        Fiat 500L, farklı sınıflardaki araçların özelliklerinin bir araya geldiği sıra dışı bir otomobil olarak dikkat çekiyor. Fiat’ın tasarım merkezinin şekillendirdiği. Fiat 500L, Fiat 500 modelini önden andıran tasarım özellikleriyle ilk bakışta sıcak ve tanıdık bir izlenim bırakmayı başarıyor. Gövdesi çift renkli tercih edilebilen ve 30’dan fazla renk seçeneği sunulan Fiat 500L’nin alaşımlı jantlar için ayrıca beyaz, gri ve siyah renklerinde tercih yapma imkânı sunuluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ