Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Türk Cargo Ford'u küresel oyuncu yaptı! - Otomobil Haberleri

        Hakan ÖZENEN/HABERTÜRK

        Ford Otosan tarafından tasarlanıp geliştirilen yeni Ford Cargo 1846T çekici küresel pazarında büyük kamyon ve çekici alanında rüştünü ispatlamış ve ‘7 kardeşler’ olarak anılan büyüklerin yanında iddialı 8. marka olarak yerini aldı.

        Türk mühendisleri tarafından geliştirilen Ford Cargo 1846T çekici Türkiye’yle birlikte Brezilya’da da üretilecek ve Ford’un global pazardaki ilk çekicisi olacak.

        Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford’un ağır ticari araç ürün geliştirme ve tasarım merkezi konumunda olduklarını belirterek, “75 milyon dolarlık bir yatırımla üç yıl çalışarak geliştirdiğimiz yeni Ford Cargo 1846T’yi 2013 sonunda kadar 500’ü ihracat olmak üzere toplam 3 bin adet, 2020’ye kadar ise yıllık ortalama 6 bin 500 adet satmayı hedefliyoruz” dedi.

        Haydar Yenigün, “Yeni Cargo için 16 pazarda yeniden yapılandık ve bu pazarlarda Otosan olarak var olacağız. 2013’te, iç pazarda yüzde 20 artışla, yüzde 24’lük pay almayı hedefliyoruz. İhracatımızı ise yüzde 60 artışla 1600 adet olarak belirledik” dedi.

        460 BEYGİRLİK ÇEKİCİ BİNEK KONFORU SUNUYOR

        İzmir Pınarbaşı pistinde test etme imkânı bulduğumuz yeni Ford Cargo 1846T yüksek performans ve düşük yakıt tüketimini bir arada sunuyor. Binek araç rahatlığındaki manuel şanzımanı ve debriyajsız otomatik şanzıman opsiyonu ile ön plana çıkan yeni model, binek araçlarda görmeye alışık olduğumuz ESP, yokuş kalkış desteği ve klimayı standart olarak sunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ